Elazığ TSO Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti

Geleneksel Olarak Kutlanan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Bayramlaşm Töreni Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, M.Rıdvan Nazırlı, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleşti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İdris Alan’ın da her birinize selamlarını iletiyorum 
Toplantının Açılış Konuşmalarını gerçekleştiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Karataş, “Her yıl düzenlediğimiz geleneksel bayramlaşma törenimize hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle hepinizin mübarek kurban bayramını kutlarım. Bayramlaşma törenimize katılarak ilimiz iş dünyası ile bir araya gelen milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İdris Alan’ın da her birinize selamlarını iletiyorum. Bayramlarımızın toplumlar üzerindeki birleştirici, sevgi bağlarını kuvvetlendiren etkisini, iş dünyamızda da yaşamak adına her yıl düzenlediğimiz bayramlaşma törenimize katılımlarınızdan ötürü her birinize teşekkür ediyorum. Nice mutlu bayramlar görmek dileğiyle, tekrar hoşgeldiniz.

Ortak Akıl ile ilimizde öne çıkacak yatırımlar kazandırabiliriz.
Toplantıda konuşan Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, “Sevgi kardeşlik hoşgörü ve yardımlaşma duygularınızın yoğun olarak yaşandığı bir bayrama ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bayramlarımız; küskünlüklerin, dargınlıkların sonlandırıldığı, kucaklaşmanın, sevginin karşılıklı hoşgörünün en güzel yaşandığı müstesna zamanlardır. Güzel şehrimiz elazığ’ımız sevinçte ve tasada tek vücut olabilen kardeşçe hoşgörü ile yaşayan bir toplumdur. Aziz insanların yaşadığı bu güzel şehri marka haline getirmemiz için bu şehrin ticaretini büyütmemiz gerekiyor. Bu şehre hizmeti, siyasi bürokrasi yönetimi, ticaret ve sanayi odası gibi kurum ve erklerin ortak çalışmaları ve gayretleri ile kazandırabiliriz .

Her kurum belki tek başına yeterli olmayabilir ancak, ortak akıl ve ortak potansiyellerin birleştirilmesi ile ilimizde bir çok alanda öne çıkacak yatırımlar şehrimize kazandırabilir.
Elazığ’ın kronikleşmiş birçok problemlerinin çözülmesi adına atılımlar yapıldığına şahitlik ediyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız İdris Alan’ın seçimler öncesi duyurduğu manifestomuzda yer alan maddelerin neticelenmesi bizleri de mutlu ediyor. Örneğin Kuzova Sulama Projesi, uzun zamandır problemi çözülemeyen çiftçilerin elektrik borçları olduğu toprağın suyla buluşamadığı bir problemdi. Sayın vekillerimiz bu kısa süre içerisinde birlik ve beraberlikle çiftçilerimizin borçlarını silmek kaydıyla ödediler, suyu toprakla kavuşturdular. Yine Türkiye’de bir ilk olacak inşallah DSİ’nin GES Projeleri ile birlikte bu problemi ortadan kaldıracaklar. Yine Uluova projesiyle ilgili çok güzel gelişmeler var. Yine Karma OSB’de yer tespiti gerçekleştirilerek yakın zamanda altyapı ihalesi sürecine girilecek. 1 aylık kısa bir süre içerisinde şehrin kronikleşmiş problemlerine ön ayak olunması çözülmesi noktasında büyük girişimler yaptılar. Marifet iltifata tabiidir ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi.


Yıldırım: “Bu şehir için ne gerekiyorsa yapacağız”
AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yaptığı açıklamada; “Yeni ve dinamik olan milletvekili arkadaşlarımızla beraber kaldığımız yerden sizlerle beraber başka paydaşlık kültürünü oluşturmuş diğer STK’lar ile beraber bu şehir için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Keleş: “Kuzova Sulama Projesi ile ilgili ciddi anlamda bir mesafe kat ettik”
Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada; “Elâzığ’ın gerçekten şuanda kronik bazı problemleri var bunun dışında yürüyen bazı projelerimiz var ve bu projelerin biran önce aktif halde gündeme gelmesi gerekiyor. Biz vekil arkadaşlarımız olarak birlikte beraber devamlı istişare ederek bu sorunların çözüm noktasından neler yapılabilir konusunda çaba harcıyoruz ve bu çabanın meyvelerini de gerçekten görüyoruz. Bunlardan biri özellikle bayram öncesi Kuzova Sulama Projesi ile ilgili ciddi anlamda bir mesafe kat ettik. Şuanda çiftçilerimiz bayram boyunca tarlalarında suyla toprağı buluşturdular bunun devamı açısından da biz her zaman bunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıkkapı: “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Elazığ’ın gelişmesinde lokomotif bir kurum olduğunu düşünüyorum”
Milletvekili Ejder Açıkkapı; “Ben burada kendi evimde gibiyim. Çünkü 2009-2013 yılları arasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası kadim bir kuruluş. 1884’e dayanan geçmişiyle 139. Yıldır Elazığ’ımıza hizmet eden önemli bir kuruluş. Bu Kurumumuzun Elazığ’ın gelişmesinde lokomotif bir kurum olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 1 aydır bu şehirde kronikleşmiş her bir meselenin üzerine giden gerçekten iyi bir ekibiz. İl Başkanımızla birlikte teşkilatlarımızla birlikte bu şehrin her bir meselesine vakıf olan kadrolarız ve Allah’ın izniyle her bir problemi çözebilecek kapasitede kendini ispatlamış kişileriz. Bu anlamda şehrimize bundan sonraki süreçte büyük katkılar sunacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Nazırlı: “Elazığ’ımızın su probleminin tamamının çözülmesi için aşağı yukarı 7 milyar bir bütçeye ihtiyacımız var”

Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı yaptığı açıklamada; “Elazığ’ımızın bütün su probleminin tamamının çözülmesi için aşağı yukarı 7 milyar bir bütçeye ihtiyacımız var. Depreme harcanan bütçeyi düşündüğünüz zaman bu rakam aslında onun yanında çok ufak kalsa bile bugün depremin getirmiş olduğu nedenlerle bazı zorlukla çekiyoruz ama zorluklar çekmemize rağmen de bu adımların hepsini teker teker atıp milletimizin huzuruna 5 sene sonra alnımız açık yüzümüz ak bir şekilde de tekrar karşılarına çıkmayı rabbim bize nasip etsin” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN