ELMÜTDER, 'Türkiye Tek Yürek' Sloganıyla Yaraları Sarıyor!

Elazığ İnşaat Müteahittleri Derneğinden Deprem Bölgelerine Destekler artarak devam ediyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER), merkez üssü Kahramanmaraş  merkezli ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle afet bölgelerine  görevli ve gönüllüleriyle insani yardım ile desteklerini sürdürüyor.

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Miraç Ayaz, depremin ilk anından itibaren afet bölgelerine Üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile intikal ettiklerinin bilgisini verdi. Ayaz, deprem bölgelerine hızlı bir şekilde intikal ederek bölgedeki çalışmalara destek veriyoruz ve bölgenin ihtiyaçları konusunda tespitlerde bulunuyoruz” dedi.

Depremin ardından organize olan ELMÜTDER üyeleri, gıda, su ve ihtiyaç malzemelerini afet bölgesine ulaştırdı. ELMÜTDER Üyeleri, bir yandan Malatya, Hatay, Elbistan, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te insani yardım çalışmalarını sürdürdü.

Bölgede yaklaşık 40 araçla çalışan ekipler, AFAD koordinasyonunda Malatya, Hatay, Elbistan, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ de ilçe ve köylerine temel gıda ve ihtiyaç maddelerini ulaştırmaya devam ediyor. Elbistan’da çorba dağıtımı yapılan bir mutfak kurdu. Burada bir ay boyunca afetzedelere hizmet verilecek.

"Türkiye Tek Yürek" sloganıyla deprem bölgesinde afetzedelerin yaralarını sarmaya çalışan ELMÜTDER ekibi kendi imkanlarıyla organize olarak bölgeye araçlarla yardım gönderdi.
ELMÜTDER, bünyesinde hazırlanan termal giysiler, battaniye, kıyafet, atkı, bere, çorap, başörtüsü, bebek maması, bebek bezi, hijyenik ürünler, vitaminler ve kişisel bakım malzemeleri ile zorunlu ihtiyaçları bölgeye gönderdi.

Çalışma hakkında bilgi veren ELMÜTDER Başkanı Miraç Ayaz, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde ELMÜTDER olarak üyelerimizin ve gönüllülerimizin destekleriyle deprem bölgelerinde sahada ihtiyaçlara bir nebzede olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Maddi, manevi desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimizden dostlarımızdan Rabbim razı olsun. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza Rabbim rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Arama kurtarma çalışması yapan tüm kardeşlerimizde ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim güç kuvvet versin. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız" dedi.

“Son yüzyılın en önemli depremi 10 ili içeriyor, Türkiye genelini etkiledi, komşu iller olarak biz de etkilendik. Burada hasar çok, yara çok, tablo ağır ama devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla alandadır. Hayırsever Türk milleti, bunun içerisinde Elazığ'ın özel bir yeri de var, hakikaten canla başla bütün imkânlarını seferber eden konumdadır” dedi.

Sözün bittiği yerde olunduğunu belirterek, “Sadece birlik olma zamanı. Herkesin taşın altına elini koyup yapabileceklerimizi hep beraber yapmamız gerekir. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz” dedi.
Yeniden Elazığ için Çalışmalara Başlıyoruz….
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN