Erdoğan Elazığlılara Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da vatandaşlara seslendi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hak sahibi olan 2 bin 255 depremzede için 9 Şubat’ta düzenlenen kura çekimi için Elazığ’a geleceği açıklanırken; yoğun programı nedeniyle ziyareti ertelenmişti.

Ertelenen programının ardından Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’a geldi.

YILDIRIM: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYECİLİĞİ DÜNYADA NAM SALMIŞ DURUMDA”

Mitingde konuşan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği dünyada nam salmış durumda muhalefet belediyeleri ile bizim belediyelerimizin arasındaki fark geceyle gündüz gibidir. Bizde seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Bu anlayışla uygun adımlarımızla 31 Mart seçimlerinde bütün bölgelerde üstünlüğü sağlamak umudundayız. Bizler biliyoruz ki bizim sicil amirimiz siz ve milletimizdir bize notu verecek olan da milletimizdir. Aziz şehrimize teşriflerinden dolayı cumhurbaşkanımız ve misafirlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Mitingimize katılan vatandaşlarımız İyi ki varsınız Allah sizi var etsin 31 mart akşamı bu zaferi kutlamak için sizleri rabbime emanet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: “CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ŞEHRİMİZDEN AĞIRLAMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Elazığ’da ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu ifade ederek; “Bugün Elazığ’ımız çok özel ve müstesna günlerinden birini yaşıyor bugün milli birlik ve beraberliğin vefanın sembolü aziz şehir Elâzığ olarak gücünü milletten alan büyük Türkiye’nin güçlü lideri memleket sevdalısı Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlıyoruz. Bugün Türkiye’de belediyeciliğin kitabını yazan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Elâzığ’a olan sevdasıyla her daim yüreklerimize dokunan ve bugün bir kez daha teşrifleriyle bizleri onurlandıran Recep Tayyip Erdoğan’ı şehrimizden ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bugün 24 Ocak depreminin yaşanmasının ardından ilimize gelen zor günümüzde iyi günümüzde yanımızda olan her diam güç aldığımız liderimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün bu meydanda büyük mutluluk ve heyecanla cumhurbaşkanımızı bağrına basan hemşehrilerimiz sağ olun var olun. AK parti belediyeciliği demek milletin derdiyle hemhal olmak demektir, insanı merkeze almak demektir. Bizle 2019’dan bugüne cumhurbaşkanımızdan aldığımız feyz ışığında hizmet etme gayesi içerisinde olduk şehrimizi çok kıymetli eserlerle buluşturduk bu şehrin her derdini kendi derdimiz bildik. Her karışına sevdalı olduğumuz bu şehre olan hizmeti kendimize şiar edindik. Bizleri yeniden bu aziz şehre hizmetkar olmak ile onurlandıran cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 31 Martta merkez ve tüm ilçelerimizde millete hizmet davası olan ak parti belediyeciliğini zafere taşıyarak bu kutlu zafere cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki mitingde yaptığı konuşmasında: “Siz iyi günde de kötü günde de hep Cumhurbaşkanımızın yanında oldunuz. Yağmur kar kış demediniz hep burada oldunuz. Bunu bize her seçimde gösterdiniz. Hepinizin malumu bundan 1 yıl önce felaketle karşı karşıya kaldık. Bu felaketten tam 18 ilimiz etkilendi 14 milyon insanımız zarar gördü. 850 bin bağımsız birim yıkıldı veya yıkılmak üzere. 100 milyar dolardan fazla bir zarar var manevi hasarı ölçecek bir alet icat olmadı. Evlerini teslim ettiğimiz kardeşlerimize misafir olup hatır sorduğumuzda kaybettiklerini anıyorlar ve hep beraber ağlıyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Büyük bir hasardı ama devlet olarak ilk andan itibaren biz olaya vakıf olduk. Gece 4.17den itibaren cumhurbaşkanımız ayakta ve bütün valililerimizi arar olayı öğrenince her ilimize bir bakanımızı gönderir. Aylarca kardeşlerimiz deprem bölgelerinde hizmet ettiler. Deprem turistleri vardı bide buraya özel jetleriyle 10’larca medyacılarıyla geldiler poz verip gittiler. Bu ayın sonuna kadar 75 bin evimizi teslim ediyoruz. Ondan sonra Elazığ dahil her ay 10 15 bin evi dağıtıp kısa sürede herkesin hakkını vereceğiz. Bu sefer bana kura çıkmadı diye üzülmeyin bir ay sonra size çıkacak olmadı diğer ay size çıkacak herkes hakkını alana kadar biz burada olacağız. Haklarınızı bize helal edene kadar burada olacağız. Cumhurbaşkanımız söz verdiyse yapar. Köylerde çelik evler yapıyoruz. 4333 köyde hasar var hepsinde işe başladık yapıyoruz. Kanal yirmi üç. Merkezlerde de çalışıyoruz. Elazığ’ın alt yapısı içinde ciddi bir bedel ayırdık onu da biz karşılayacağız hasar gören bütün altyapıyı yaptıracağız Elâzığ’da 13 bine yakın hak sahibi var. 9 bin konutun yapımı devam ediyor. Evini kendi yapacaklara da nakdi yardımda bulunuyoruz. Elazığ’a özel ilgimiz var. Bütün dönemlerde Elazığ’a karşı hangi proje geldiyse yakın olduk. Kaç defa buraya geldiğimi hatırlamıyorum. Şahin beyin bende büyük hatırı var sizlerde onu seviyorsunuz, inşallah sizlerde ona desteklerinizi esirgemeyeceksiniz onu seçeceksiniz oda gelip sizin sorunlarınızı giderecek.  Sizlerden hep iyilik gördük. Şimdi de borcumuzu ödeme zamanı Elazığ’da bize güvenenleri yalnız bırakmadan hizmet etme zamanı. Şahin kardeşime vereceğiniz destekle yeniden eksiklerimizi kalanları tamamlayacağız.” Dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada; “Belediyecilik ak partinin işi Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a belediye başkanı olmasıyla birlikte çok büyük bir zihniyet değişikliği oldu. Ondan önce belediyeler siyasi partilerin karargahlarıydı. 1994’ten bu yana merkezi hükümetin şehirlerde yapmakta zorlandığı işleri büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri yapmaya başladı ak belediyecilerin ak belediye başkanları buralarda ciddi boyutta hizmetler üretmeye başladı. Ak belediyeleri parmakla gösterilen iller oldu bunlardan biri de Elazığ oldu. Cumhurbaşkanımızla gelirken Elazığ’ı gördük çok gelişmiş. Şahin Başkanımızın da ondan önceki belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz emek veren herkesten Allah razı olsun. 31 Mart seçimlerinin ardından ilçe il belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları da 1 Nisan itibariyle Elazığ’da hizmetlerini devam ettirecekler. Elâzığ’ımız 6 Şubat depremlerinde çok büyük mağduriyete uğradı asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Çok çalışacağız birlikte çalışacağız. 1 Nisan’da Yeni enerji ve gayretle Elazığ’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Elazığ’ımızın yeniden kalkınması dolu dizgin geleceğe koşmak üzere olan azmi rabbim faim kılsın” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığlılara sesleniyor..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

"Harput’un başından gün eksik olmaz, vatana vermeye can eksik olmaz. Gakgoş yiğittir cömerttir öyle bilinir, Gakgoşun adından şan eksik olmaz. Gün bugündür durma davran Gakgoşum sana gıpta eder devran Gakgoşum. Gönlü Fırat gibi coşkun Elazığ torağını erenlerin evliyaların şehitlerin beklediği Elâzığ, Balakgazilerin destan yazdığı Elâzığ insanıyla toprağıyla iklimiyle adıyla sanıyla aziz olan Elâzığ bugün bir kez daha selamlıyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Gakgoşlara selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Gönüllerimizi buluşturan rabbimize sonsuz hamd ediyorum. Bugün Elazığ yine bir başka bambaşka, sordum meydanda ne kadar Gakgoş var? 65 bin kişi var dediler. Şimdi soruyorum 65 bin Gakgoşun olduğu yerde Elazığ seçimlerini kim kazanır? Evel Allah Gakgoşlar kazanır. 31 Mart akşamı AK Parti sandıkları patlatarak geliyor mu? Buna hazır mıyız? Durmak yok, durmak yok durmak yok… size can feda… Elazığ’a son olarak 1 Nisan’da gelmiştim bu ziyarette hem deprem konutlarının temelini atmış gemde önceki konutların kurasını çekmiştik. Akşamına da depremzede kardeşlerimizle iftar açmıştık. Yine bir ramazan öncesindeyiz. 6 Şubat ve diğer depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Yaklaşık 11 ay sonra bir kez daha Elazığ’da bulunmanın bahtiyarlığı içindeyim. Gakgoşlara şükran borcumuzu ödemek isteriz. Elazığ Mayıs seçimlerinde milletvekilliğine yüzde 56 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise şahsıma 67.2 oranında destek verdi. Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy oranıyla Gakgoşlar bir kez daha bu kardeşinin yanında yer aldı. Bu kardeşinize ve ittifaka sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Desteğiniz teveccühünüz için rabbim sizlerden razı olsun. Aziz şehrin gençleri hazır ve kararlı. Gakgoşlar sevdi mi tam sever."

"31 Martta bir kez daha sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Gakkoşlardan aynı güçlü duruşu 31 Martta da bekliyoruz. Elazığ 31 Martta yine tarih yazacağına ben yürekten inanıyorum. Bu meydan aban Elâzığ’ın bana gümbür gümbür geleceğini söylüyor. Seçim gününe kadar ana kademe, kadın kolalrı, gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Elazığ ile birlikte Türkiye haritasının tamamını cumhur ittifakının renkleriyle boyamaya var mıyız? . Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Gakkoşlar bizimle yürüdüğü müddetçe evelallah kimse bizim önümüzü kesemez Elâzığ bizden desteğini esirgemediği sürece kimse Türkiye’nin bileği bükemez, bükemiyorlardı. Sizden aldığımız güçle saklandıkları mağaraları dar ediyoruz dar. Bu milletin evlatlarına asla ihanet edilmez edilemez sınırlarımız dışında ne kadar terörist varsa tepelerine biniyoruz. Uzun yıllar terörle anılan yerlerde hamdolsun artık huzur ve güven hakim. Bir dönem teröristlerin cirit attığı dağlarda bugün ülkemizin farklı köşelerinden turistler korkusuzca geziyor. Girilemez denilen ne kadar yer varsa hepsine girdik, temizledik. 7 gün 24 saat operasyonlarımız devam ediyor artık terörle mücadeleyi sınırlarımızın ötesine taşıdık. Birilerinin bölücü örgüte Suriye de bir teröristan kurdurma hayali vardı gerçekleştirdiğimiz hareketlere bu planları yırtıp attık. Iraktaki operasyonlarımızda hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla ilerliyor orada da güzel sonuçlar alacağız. Kiralık katil sürelerini er ya da geç kurutacağız. Batılı efendilerine güvenip te topraklarımıza göz dikenlerden hesabını soruyoruz. Elazığ terörle mücadele en çok şehir veren illerimiz arasında yer alıyor Elazığlı vatan evlatları canları ve kanları pahasına yıllarca kahramanca mücadele etti rabbim hepsinden razı olsun ruhlarını şad etlesin. Türkiye üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmediler. Elazığlı yiğitlere ve emanetlerine olan minnet borcumuzu terörü sonsuza kadar bitirerek ödeyeceğiz. Türkiye terör konusunda hiç olmadığı kadar kararlı. kanal yirmi üç. Söz konusu vatanımızın bekası milletimizin huzuru ise bizim kimseyi gözümüz görmez. Buradan bir kez daha Elâzığ’a, iradesine istikbal ve istiklaline sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi yad ediyorum gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz"

"PALU'DAN FARKLI BİR SES BEKLİYORUM"

"Palu! 31 Mart akşamı ben Palu’dan farklı bir ses bekliyorum ne demek istediğimi anladınız değil mi? Ekonomide, savunma sanayide ihracatta istihdamda, üretimde hamd olsun sürekli yeni başarılara imza atıyoruz. 5. Nesil savaş uçağımız Kağan gökyüzüyle buluştu mu? Türkiye bu alanda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer aldı. 2028 yılında Kağan’ı savaş uçağı filomuza dahil etmeye başlıyoruz. Ekonomimiz 6 Şubat’ta Elazığ’ı da etkileyen depremlere, bölgemizdeki çatışmalara rağmen %4.5 büyüdü bakınız büyüyoruz. İhracatımız düzenli bir şekilde artmaya cari açığımız iyileşmeye devam ediyor. Ben buraya Malatya’dan geldim. Malatya gümbür gümbür 31 Mart’a hazırlanıyoruz. Bugün Avrupa’dan amer ikaya kadar herkse enflasyonu dizginlemek için çeşitli çareler arıyor bunu yapmak bugünden yarına olacak şey değil. Türkiye olarak amacımız üretim, istihdam ve ihracat boyutunda ivme kaybetmeden enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara düşürmektir. Biraz daha sabrederek bu hedef ulaşacağız. Nasıl daha önce yaptıysak aynısını yine başaracağız. Her şey süt liman demiyoruz. Çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları biliyor görüyoruz. Bütçe imkanlarını zorlayarak emeklilerimizin yükünü hafifletecek adımları attık atıyoruz. Sene başında her emeklimize 5’er bin lira ikramiye yatırdık. Emeklilerimizin maaşlarını aynı seviyeye getirdik. %49.5 zam almış oldular en düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkardık. İlk kez bizim yaptığımız emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de %50 artışa gittik. Buna kullandığımız ilave kaynak 300 milyar lirayı buldu. Bütçe imkanı genişledikçe inşallah çok daha fazlasını yapacağız. Sırf oy uğruna milletimize yalan söyleyemeyiz. Şimdiye kadar hep dürüst olduk. Vatandaşımızla hep gönül diliyle konuştuk. İnşallah el ele verecek ve sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Yeter ki aramıza kimseyi sokmayalım. Yeter ki birlik beraberliğimizi koruyalım. Cumhur ittifakı ve ak parti olarak bizim tek gayemiz sizlere hizmettir. Biz ülkemizi büyütmenin şehirlerimizi geliştirmenin derdindeyiz. İktidardaki 21 yıllık hizmet yolculuğumuzda daha önce hayal edilmeyen yatırımları ülkemize kazandırdık. Rakiplerimiz son 21 yılı bizi engellemekle yatırımlara kara çalmakla geçirdi. Ülkenin onca derdi varken bölücü örgütle hareket edenlerle kapalı kapılar ardında belediye başkanlığı ve meclis üyeliği pazarlıkları yapıyorlar. Öyle bir hale geldiler ki millet adeta pembe dizi izler gibi bunların kavga ve ayak oyunlarını izliyor. Güya siyaset yapmaya yeltendiklerinde de tıpkı bedelli askerlik haklarını kullananlar gibi milletimizin bir kısmına açıkça hakaret ediyorlar."

"Eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla son 21 yılda Elâzığ’a 137 milyarı aşkın yatırım yaptık. Eğitimde 3243 yeni derslik inşa ettik gençlik 6667 kişi kapasiteli yurt binaları 18400 kapasiteleri Atatürk stadyumu ile 44 spor tesisi uluslararası ipek yolunu kurduk Elazığlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 6 milyar lira kaynak 1038 yataklı fethi sekin hastanesiyle birlikte 9 hastaneden oluşan 45 tesisisin yapımını tamamladık şimdide Fırat Üniversitesi’ne 800 yataklı bir hastane yapmak için çalışmalara başladık 150 yataklı Palu devlet hastanesi başta olmak zere 4 tesisimizin yapımı sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 33796 konutu tamamlayıp hak sahiplerine telsim ettik 5615 konutun yapımına devam ediyoruz. Depremlerin yol açtığı yıkımların 3575 adet Ahırlı köy evi olmak üzere 30112 konutun yapımına başladık 25399 bitirdik şubat ayı içerisinde 2255 konutun kurasını çektik depremzede kardeşlerimize teslim ettik 4713 konutu yıl sonuna kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Kentsel dönüşümde 22 bin 512 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik ayrıca söz verdiğimiz 7 millet bahçesinden 6sını tamamladık.

Karaman maden ve Kömürhan tünelleri ile bağlantı yollarını yaptık Elâzığ’da toplam 51 adet köprü inşa ettik Pertek köprüsü proje ihalesini yaptık çakışmaya başladık Elâzığ Bingöl ve Elâzığ Harput yolları devam diyor. Palu, Genç, Muş Demiryolunu yeniledik Malatya Elâzığ ve Elâzığ Diyarbakır hızlı tren projelerimizin etüt çalışmalarına devam ediyoruz havalimanımızı büyüttük. Elâzığ’da 16 baraj 14 sulama tesisi 53 taşkın koruma tesissi 8 hidroelektrik santrali kazandırdık 3 yerel altı depolama tesisi 4 arazi toplulaştırma projesi 8 hidroelektrik projesi kazandırdık. Kuzova sulama projesinin bir kısmını tamamladık uluova projemiz devam ediyor. Sulama tesislerimiz 143 alanımızı daha sulayacağız Elazığlı çiftçilerimize 128 milyar tarımsal destek verdik. Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark ve 2 ARGE kurduk. Elâzığ’daki iş verenlere 2 milyar tutarında prim teşviki verdik. Enerjide Akçakiraz Baskil, Karakoçan, Palu, Sarıcan Ve Sivrice doğalgaz arzını sağladık.

İnşallah önümüzdeki dönemde bunlara yenilerini ekleyeceğiz beraber bunları yapacağız. Bu duygularla belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. 31 Mart akşamı inşallah sizlerden bunun sesini duyacak mıyım? Elazığ’dan müjdeli haberleri alacak mıyız? Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum"
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN