'Gazetecilik Sorumluluk Gerektiren Zor ve Meşakkatli Bir İş!'

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında 'Her türlü zor şartlar altında meslek ilke ve ahlaki değerlerinden ödün vermeden kamuoyunu bilgilendirip aydınlatma konusunda görevini yerine getiren basın, toplumun güvencesidir.' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti, M.Nafiz Koca ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Koca, mesajında, gazeteciliğin, halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslek olduğunu belirtti.

*BASIN KAMU VİCDANININ SESİ
Gazetecilerin olayları tarafsız bir şekilde aktararak, kamu vicdanının sesi olduğunu belirten Koca; mesajında şunları kaydetti: “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Kamuoyunu bilgilendirmek adına, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra eden, çalışan gazetecilerimiz, çok zor bir görevi yerine getirmektedirler. Her türlü zor şartlar altında meslek ilke ve ahlaki değerlerinden ödün vermeden kamuoyunu bilgilendirip aydınlatma konusunda görevini yerine getiren basın toplumun güvencesidir.”

*BÜYÜK BEDELLER ÖDEMEK ZORUNDA KALAN YEREL BASINIMIZIN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYANDIR
“Üstlendikleri misyon gereği gece gündüz demeden, kar kış demeden her türlü zor şartlara rağmen görevini yerine getirirken kimi zaman hak etmediği şekilde büyük bedeller ödemek zorunda kalan yerel basınımızın çalışmaları takdire şayandır. Bu vesile ile mesai mefhumu tanımadan ve kişisel hak ve özgürlükler konusunda hassasiyet göstererek görevlerini yerine getiren meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarımızı rahmetle anıyor basın camiamızın tüm mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN