Gözler 21 Nisan'da

Son ayların en tartışılan gündem konusu MTA tarafından Maden İlçesinde bulunan maden rezervlerinin ihalesiydi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Şehirde yeni bir heyecan dalgasına ve tartışmalara neden olan Maden İlçesindeki maden rezervlerinin ihale tarihine saatler kaldı. 21 Nisan tarihinde gerçekleşecek büyük ihaleyi kimin kazanacağı kamuoyunda büyük bir merakla bekleniyor.

ELAZIĞ'A UMUT OLDU

MTA tarafından bölgemizde tespit edilen madenlerin çıkarılması Elazığ'a ekonomik açıdan büyük katkılar sağlayacağı düşüncesi Elazığ'a umut oldu. Gündeme geldiği günden beri şehirde olumlu bir hava esmesine sebep olan Maden İlçesindeki yeni maden sahaların da ortak fikir,  alan firmanın madenleri, Elazığ sınırları içerisinde işletebilecek tesisleri kurması, çalışanların en az yüzde 50’den fazlasının Elazığlı işsizlerden karşılanmasının sağlanmasıydı.

ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU OLUŞTURULDU

Basının gündeme taşıyarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını pozisyon almaya çağırması karşılık bulmuş, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarihi bir görevi üstlenmişti. 'Üzerimize düşeni yapacağız' diyen Oda Başkanı Asilhan Arslan, sahaların Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesini hedefleyerek ETSO tarafından ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU oluşturulmuştu.

Süreçte Maden sahaları için Elazığ'da görülmemiş güzel bir birlik ve beraberlik oluşturulmuş, bürokratlar, siyasiler, STK temsilcileri ve medya Elazığ’ın bu maden zenginliğinden kârlı çıkacak şekilde faydalanması yönünde açıklamalar yapmışlardı. İhale tarihinin değişmesi ama şartnamenin pek istenilen düzeyde şekillenmemesi tartışmaları beraberinde getirmişti.

YURT İÇİNDEN DEĞİL, YURT DIŞINDAN DA BİRÇOK FİRMA KATILMAYA HAZIRLANIYOR

Belirlenen tarih için geri sayım başladı. Elazığlılarheyecanla ve bir o kadar da endişeyle gözlerini ihaleye çevirdi. Kimin kazanacağı ise merak konusu.

İhaleye sadece yurt içinden değil, yurt dışından da birçok firma katılmaya hazırlanıyor.Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Elazığ Girişim Grubu, ihaleye oluşturduğu konsorsiyum ile katılacak.

"İLİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ"

Elazığ’ımızda söz konusu bu maden sahasını işletecek ve Elazığ’da üretilenin Elazığ’a katma değer olarak dönmesini sağlayacak kabiliyet ve büyüklükte şirketlerimiz mevcut olduğunu defalarca Günışığı ve yeni Ufuk gazeteleri olarak gündeme getirmiştik. Bir kez daha İhale sürecinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN