Harput'a Dev Türk Bayrağı

Eski 8. Kolordu Komutanı Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın vasiyeti üzerine Harput Ankuzu Baba Mevkiine dev Türk Bayrağı dikildi…

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bitlis Tatvan'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın vasiyeti üzerine Harput Ankuzu Baba Mevkii’ne dev Türk Bayrağı dikildi.

Elazığ Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 13.Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Profesör Eyüp Balcı, Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Canpolat, Karadaş Köyü Muhtarı Nadir Yılmaz’ın girişimleriyle dikilen Türk bayrağımızın bulunduğu direğin yüksekliği 14 metre, şanlı bayrağımızın ebatları ise 21 metre 50 cm olarak tasarlandı.

 Kent Konseyi Üyesi Araştırmacı Yazar Zekai Akılotu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın vasiyetinin yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Türk bayrağının ilelebet dalgalanacağını söyleyen Akılotu, havaların düzelmesiyle birlikte açılışı yapacaklarını söyledi. Zekai Akılotu, Harput’un bir değer olduğunu ve ellerinden geldiği kadar Harput’a ve köylerine maddi ve manevi olarak yardımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Burhanettin ASLAN | 25 Aralık 2022 21:48

    Yakışır Emeğinize Sağlık Teşekkürler

BUNLARA DA BAKIN