İHALE İPTAL EDİLDİ!

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük rezervi olarak nitelendirilen bakır rezervleriyle ilgili mahkemeye taşınan ve durdurma kararı verilen ihale süreciyle ilgili Danıştay son kararını açıkladı. Karar doğrultusunda ihale Danıştay tarafından iptal edilerek yargı süreci tamamlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ'da çalışma yapan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü önemli maden rezervlerine ulaştı. 3 ayrı bölgedeki rezerv sahalarında, bakırın yanı sıra altın, gümüş, çinko, kobalt ve kurşun madenlerinin de olduğu tespit edildi.

Bu kapsamda Elazığ'ın Maden ilçesinde maden rezervlerinin çıkarılması ve işletilmesi için ihaleye çıkıldı.

Cumhuriyet tarihinin en zengin rezervleri için 21 Nisanda çıkılan ihaleye 2 firma katılmış, İhaleyi 2 milyar 205 milyon TL ile Port Madencilik Şirketi kazanmıştı.

Elazığ kamuoyunda büyük ses getiren maden rezervleri ihalesi sonrasında gerek muhalefet, gerek birçok meslek kuruluşu maden ihalesinde kamunun zarar ettiği gerekçesini ileri sürmüştü.

Maden ihalesinde kamunun zarar ettiği gerekçesini savunan Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği, yapılan ihaleyi mahkemeye taşımış ve İdare Mahkemesi "Durdurma" kararı vermişti. Daha sonraki süreçte ihaleyi kazanan firma kararı temyize göndermişti.

Durdurma kararıyla ilgili Danıştay 13. Daire Başkanlığı kararını açıkladı. Danıştay maden ihalesini iptal etti.

Danıştay’ın iptal kararı ile yargı süreci tamamlandı.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN