KAFALAR KARIŞIK

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Gündemle İlgili Değerlendirmelerde Bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarı ve destekçilerinin içte ve dışta yaptıklarına baktığınızda kafalar karışıyor. Nasıl karışmasın ki ihtilalci dediği devlet başkanı SİSİ’yi kucaklaması, katil dediği BAE ve İsrail ile el sıkışması, FETÖ’ye finans sağlamakla suçladığı Suudi Arabistan ile ortamı yumuşatma ilişkileri. Şimdi de zalim ve katil dediği Suriye devlet başkanı Esad ile görüşme arayışları. Gerekçe olarak ise “Siyasette küslük olmaz” söylemine sığınıyorlar. Siyasi ahlak nedir bilmeyen bu anlayış, yarın FETÖ’ye de giderlerse sakın şaşmayın.

Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim üzere AKP ve destekçileri siyasi çıkarları peşinde olup iktidarlarını sürdürmek adına ihtiyaç duydukları paranın peşindeler. Bunu diğer ülkeler elbette biliyor. Bizim bildiğimiz tek şey ise bu ülkelerin çıkarlarının ülkemizin zararına olduğudur. Zaman elbette bunların neler olduğunu gösterecektir.

Değerli vatandaşlar, bugüne kadar ne Cumhur ne de Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adaylarını resmen açıklamadılar. AKP yönetimi seçimi kazanamazsa birilerinin geçmiş uygulamaları yargıya taşıyacağını biliyor, Altılı masa ise bu hesabı yargıya taşıması yapısı itibarıyla mümkün gözükmüyor. Ancak üzerinde çalışmaları yapılan ve DOĞRU PARTİ’nin de içinde olduğu yeni bir ittifak inanın milletimizin tek kuruşunun dahi hesabını elbette soracak ve kuruşu kuruşuna bu millete iadesini sağlayacaktır.

Tüm bunlara rağmen AKP iktidarı, milletimiz nezdinde kaybettikleri güveni tesis edemiyor. Bunu nereden anlıyoruz. İktidarın yaptırdığı anketler ve basına sızan araştırmalar bu iktidarın gidici olduğunu gösteriyor. Altılı masa ne yapıyor peki. Yaptıkları açıklamalarda 28.Kasım.2022 günkü toplantılarında parlamenter sisteme geçiş konusundaki hazırlıklarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söylüyorlar. 

Oysa bugün kendileri için hayır kabul ettikleri şeyin, yarın aleyhlerine döneceği anlayışından yoksunlar. Nasıl mı? parlamenter rejime dönüş çalışmasının kamuoyu ile paylaşılmasını takiben, zaten dokunulmazlık zırhına ihtiyacı olan AKP yönetimi hadi madem istiyorsunuz parlamenter sisteme dönelim derse ki diyeceği kanaatini taşıyorum çünkü; 18.haziran.2023 seçim yapılacağı gün ÖSYM YKS sınavlarının 17-18 Haziran 2023'de yapılacağını açıkladı. Şimdi kafalar nasıl karışmasın seçim günü Üniversite sınavlarının yapılması kararı manidar değil mi? 
DOĞRU PARTİ olarak elbette parlamenter sisteme geçişten yanayız. Anayasamız gereği Erdoğan’ın aday olması mümkün değil. Bu durumda dokunulmazlık zırhına bürünmesi için milletvekili olması gerektiğinden altılı masanın teklifini pas olarak alıp gol atmayı neden istemesin ki. Demem o ki, şartlar bunu gerektiriyor diyerek Erdoğan’ın parlamenter sisteme geçiş teklifini olumlu karşılaması an meselesidir. Bu Erdoğan için de tek çıkış yoludur.

DOĞRU PARTİ mensubu olarak tüm muhalif partilerin bu olasılığı göz ardı etmemeleri gerektiğini hatırlatırım. Bakın, ÖSYM 2023 sınav takvimi de belli bir planlama ürünü ise bu senaryo gerçekleşecek ve seçimler ötelenecektir. En büyük arzumuz demokratik parlamenter sisteme geçişin sorunsuz olmasıdır. DOĞRUsu bu. 
Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)          
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN