Kahraman Şehidimizi Rahmetle, Minnetle Yâd Ediyoruz

İzmir Adliyesi önünde yapılan hain saldırıda şehit düşen Fethi Sekin ölüm yıldönümünde unutulmadı. Kahraman Polis Memuru Fethi Sekin, şehadetinin 6. Yılında anılıyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

PKK'nın 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesine yönelik hain saldırısını canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin, 6. yılında anılıyor.

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir’de adliyeye yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı girişiminde bulunulmuş, Trafik Denetleme Şubesinin motosikletli ’Şahinler’ timinde görevli Elazığlı polis Fethi Sekin mermisi bitene kadar kahramanca çatışarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlamış ve şehit düşmüştü. Saldırıda kurşunların isabet ettiği adliye çalışanı Musa Can da şehit olmuş, 9 kişi yaralanmıştı.

Adliye önünde motosikletli trafik polisi olarak görev yaparken canı pahasına teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelleyen ve tüm Türkiye'nin kahramanı olan Fethi Sekin, 1973'te Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu.

Evli ve 3 çocuk babası Sekin, 7 Ocak 2017'de memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Yurt genelinde birçok yere şehit polisin adını verildi, böylece Fethi Sekin ismi ölümsüzleştirildi.

Türkiye çapında birçok spor organizasyonu Fethi Sekin anısına yapıldı.

Memleketi Elazığ'da şehir hastanesine ve İzmir'deki bir okula adı verilen Sekin'in ismi, cadde-sokaklardan parklara, okullardan kütüphanelere kadar birçok yerde yaşatılıyor.

Harput Sancak Haber Sitesi olarak Kahraman Polis Memuru Fethi Sekin’i şehadetinin yıl dönümünde rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN