KAMUOYUNA DUYURU

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın uhdesinde bulunan billboard, raket, totem, otobüs durakları, ve toplu taşıma araçlarındaki reklam ve ilan alanları Büyükşehir Belediye Meclisimizin çıkardığı İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği uyarınca yazılı olarak talepte bulunulması halinde gerçek veya tüzel kişilere kiraya verilip kullandırılmaktadır.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Belediyemizin ve kamu kurumlarının toplum yararına hazırlamış olduğu billboardların dışında bütün ilanlar ve reklamlar ile 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla yapılan siyasi propagandaların afişleri de ilgili kurumlara fatura karşılığında ücreti mukabilinde kullandırılmaktadır. 

Halihazırda ilan ve reklam çalışmasında aktif ticari olarak kullandığımız 300 adet billboard ve raket bulunmakta olup bu alanlar Belediyemiz iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından bedeli mukabilinde kiralanmaktadır. 

Kültür A.Ş. tarafından kiralama hizmeti verilen, siyasi partilerin talebi çerçevesinde ücreti mukabilinde kiralanan 300 adet billboard ve raket, haftalık dönüşümlü olarak değişmekte olup şuana kadar talep doğrultusunda yayımlanan görsel reklamlar; AK Parti 400 adet, Cumhuriyet Halk Partisi 300 adet, İyi Parti 85, Bağımsız Milletvekili Adayı 11 adettir. Her billboard ve raketimizin ücreti mukabilinde kiralandığına dair resmi evraklar Kültür A.Ş. kayıtlarında bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz bütün çalışmalarında şeffaf ve kamuoyuna açık bir yönetimi esas almaktadır. 

Bu alanların dışındaki ilan ve reklamlar Malatya Büyükşehir Belediyesi İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği uyarınca reklam yapılabilecek alanlar olmadığı dolayısıyla ilgili kurumlara kaldırılması hususunda gerekli ikazlar yapılmakta, kaldırılmadığı takdirde Belediyemiz tarafından kaldırılmaktadır. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilgili mülki amirliklere de seçim dolayısıyla izin verilen propaganda, ilan ve reklam alanlarının Belediyemize bildirilmesi için resmi yazılar yazılmıştır. 

Durum bundan ibaretken bazı siyasi partilerimizin farklı açıklamalarda bulunması gerçekleri yansıtmadığı gibi Büyükşehir Belediyemizin hükmü şahsiyetine zarar vermektedir. 
6 Şubat tarihinde başta ilimiz olmak üzere 11 ilde gerçekleşen asrın felaketinde ülkemizin sergilediği birlik beraberlik ve kardeşlik ortamının seçim sürecinde de aynı hissiyatla devam ettirilmesi Büyükşehir Belediyesinin en büyük arzusudur. 
Kamuoyuna duyurulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN