Keskin, Bizim derdimiz Malatya'nın bir adım daha ileri gitmesidir

Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Celal Şerefhanlı, “Şevket Keskin başkanımızı üst kuruluş yönetim kuruluna seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Sizler bizim için bir değersiniz. Sizin gibi sözünü esirgemeyen, esnafın yanında olan, Malatya’daki olaylara duyarlı olan değerlere gerçekten de ihtiyacımız var, sözünüzle, özünüzle yeri geldiği zaman tepkinizle. Malatya’da gerçekten de son zamanlar da bu tür siyasetçilerimiz kalmamış. Malatya’nın düzgün siyasetçiyle ihtiyacı var, ama maalesef kalmamış, sizin gibi düzgün insanlara ihtiyacımız var. Bunu canı gönülden söylüyorum, çünkü toplumda ve tabanda karşılığı olan bir kişiliksiniz” ifadelerini kaydetti.

-“ Vatandaşın ve Malatyalıların sorunlarını dile getirmek hem sorumluluktur, hem de insani bir görevdir”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin ziyaret için teşekkür ederek, “Malatya’da Malatya Pancar Ekicileri Kooperatifi içinde de kendi aranızda müthiş bir çalışmanız var. Sahada ve alan da bulunuyorsunuz. Malatya’da eskiden Sümerbank, Şeker ve Tekel fabrikası olmak üzere 3 tane fabrikamız vardı, ama bugünkü Organize Sanayi Bölgesine eşit şekilde Malatya’ya katkı sağlıyordu. Elimizde bir şeker fabrikası ve TCDD 5. Bölge İşletmesi kaldı. Şeker Fabrikasının son dönemde yaşanan gelişmelerle daha da önemli olduğunu gördük. Malatya Şeker Fabrikasının kalması için geçmişte rahmetli Bayram Polatbaş ve sizler çok mücadele ettiniz. Biz de elimizden gelen desteği o süreçte verdik. İnşallah bundan sonra da Şeker Fabrikasına kimse el uzatamaz. Şeker Fabrikasına sahip çıkmanın boynumuzun borcu olduğunu ben düşünüyorum. Vatandaşın ve Malatyalıların sorunlarını dile getirmek hem sorumluluktur, hem de insani bir görevdir. Dinimizin de temelidir, ‘Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.’ Bizde yanlış yapan insanları, kim olursa olsun, siyasetçi olsun,  yetkililer olsun, biz de, sivil toplum kuruluşları  dahil olmak üzere yanlış yapana ‘yanlış yapıyorsun’ demek insanlık görevidir. Biz de elimizden geldiği kadarıyla yanlış yapana ‘yanlış yapıyorsun’ diyoruz. O arkadaş ‘Yok ben yanlış yapmıyorum’ diyerek bizi ikna ederse, bizde dönüp ‘Özür dileriz’ der, o erdemliliği de gösteririz.’ ifadelerini kaydetti. 
    
-“Bundan sonra da Malatya Şeker Fabrikasına sahip çıkacağız”
Malatya Şeker Fabrikasını bir bütün olarak kalması gerektiğine işaret eden Keskin şöyle devam etti, “Malatya Şeker Fabrikası’nın bir bütün olarak yerinde kalması lazım. Burası Malatya için çok önemli ve bir katma değerdir.  Türkiye’nin en kaliteli şekeri Malatya’da üretiliyor. Geçen  yıl Gaziantep’e gitmiştim, oradaki baklava ve tatlı üreticileri, ‘Şekeri ne yaptınız’ dediler.  Ben de, ‘Şekeri yedik’ dedim. Bana, ‘Biz imalatlarımızı Malatya şekeri ile yapıyoruz’  dediler. Hep birlikte bundan sonra da Malatya Şeker Fabrikasına sahip çıkacağız. Sultansuyu Harası ile ilgili sorun çıktığında biz yine karşı çıktık, yapılan girişimlere destek verdik. Sultansuyu Harası yerinde kaldı, Şeker Fabrikası da yerinde kalacak. Sümerbank için mücadele vermiştik, ama o zaman Malatya ayağa kalkmamıştı. Malatya eğer o zaman ayağa kalksaydı, bugün Şeker Fabrikası gibi, Sümerbank’ta ayakta kalırdı. Birlik ve beraberlik içinde olalım, Malatya’yı ayağa kaldıralım. Bizim derdimiz bu. Malatya’yı bir adım daha ileri götürelim.” 

-“Bir dinimden taviz vermem, bir de vatanımdan taviz vermem”
Herkesin hesap vermek için hazırlıklı olması gerektiğini de kaydeden Şevket Keskin, “Ben şunu açıkça ifade ediyorum, bir dinimden taviz vermem, bir de vatanımdan taviz vermem, Başka da herkes ile oturur konuşuruz. Yanlış yapanın da karşısında, Bu can bu bedende oldukça, yanlış yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmam açıkça söylerim. Herkesin ayağını denk alması lazım. Bizde başta olmak üzere esnafa ve millete hesap vereceğiz, ama en büyük hesabı Cenab-ı Allah’a vereceğiz. O nedenle hepimiz hazırlıklı olmalıyız. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN