KGF Destek Paketi istişare edildi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen'i makamında ziyaret ederek Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan destek paketi hakkında istişarelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İş dünyasına yönelik aç ayrı başlık altında kullandırılacak olan 60 milyar TL destek paketi hakkında Başkan Özeğen detaylı bilgiler paylaşarak, geçmiş dönemde olduğu gibi Elazığ iş dünyasının her zaman yanında olduklarını ifade etti. 

İş dünyası için çok önemli bir destek olmuştur…
KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen ve Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Fındıklı ile KGF merkezinde bir araya gelen Elazığ TSO Başkanı Arslan, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan KGF desteğinin iş dünyası için çok değerli olduğunu ifade etti. Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmış olan 60 milyarlık kredi kefalet paketinin üç ayrı kategoride verileceğini belirten Sayın KGF Başkanımız Özeğen, iş dünyamız için çok önemli bir sürecin başlatılmış olduğunu ifade etmiştir. Ziyaretimiz nedeniyle sıcak karşılamaları ve detaylı bilgi paylaşımları nedeniyle Sayın Başkanımıza ve KGF Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Fındıklı’ya teşekkür ediyorum. Sürecin iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kefalet programı üç ayrı başlıkta uygulanacak…
Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen’de Başkan Arslan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Arslan bir dönem KGF Yönetim Kurulu Üyeliği ile camiamız içerisinde de hizmetlerde bulunmuştur. Kendileriyle diyaloglarımız hiçbir zaman eksik olmamıştır. Elazığ iş dünyası için göstermiş olduğu gayretlere şahidiz. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yeni bir destek paketini iş dünyamızın hizmetine sunuyoruz. Amacımız tedarik zincirinde sürekliliği sağlayacak yatırım üretim istihdam ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır. Bu kapsamda alınacak kredilerin amacına uygun kullanılmasını temin etmek için bankalarımızın ve firmalarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız fatura ve sözleşme belgelerinin takibi başta olmak üzere bu amacı sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.
KGF Kefalet Programı kapsamında şu üç başlıkta destek sağlayacağız. 
İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği: KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimini sağlamak amacıyla kullandırılacak.
Yatırım Destek Paketi: Kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden başlayarak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalara kullandırılacak.
İhracat Destek Paketi: Döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ’lere kullandırılacaktır.
Asilhan Başkanımıza nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Elazığ iş dünyası geçmişte olduğu gibi bu programdan da yine en üst seviyede yararlanacaktır” ifadelerinde bulundu.

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN