Malatya'nın Yeni Bir Kurucu İradeye, Yeni Bir Programa Ve Kadroya İhtiyacı Var

Seçim gezileri kapsamında Malatya'nın Arapgir ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, 'Malatya'nın yeni bir kurucu iradeye, yeni bir programa ve yeni bir kadroya ihtiyacı var' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Seçim gezileri kapsamında Malatya'nın Arapgir ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Malatya'nın yeni bir kurucu iradeye, yeni bir programa ve yeni bir kadroya ihtiyacı var” dedi.
İlçe gezileri kapsamında Arapgir ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, ilçe merkezinde esnafları ziyaret etti. Çeşitli STK ziyaretleri de yapan Gezer, projelerini anlattı, destek istedi.

Malatya'nın son dönemlerde hiç iyi gitmediğini belirten Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Aktörler değişiyor ama Malatya'nın kaderi değişmiyor. Malatya son 15-20 yılda Türkiye'de en çok gerileyen 13 şehirden birisi. Malatya son yıllarda en fazla yoksullaşan 5 ilden birisi. Malatya suç oranlarının en çok arttığı birkaç ilden birisi. Tarımın en çok geriye gitti 5 ilden birisi, hayvancılığın en çok geriye gittiğini 3 ilden birisi. Hayvancılıkta bundan 20 yıl önce Türkiye'de 81 il arasında 22 sıradayken bugün 49 sırada. Dolayısıyla bunun içerisinde iktidar partisinin yönettiği ilçelerde var ana muhalefet partisinin yönettiği ilçelerde var” dedi.

Malatya son yıllarda önemli oranda irtifa ve kan kaybettiğine de değinen Gezer, “Sürekli aynı partilere oy vererek hizmet alamıyoruz. Böylesi iller sürekli sorgulamadan itiraz etmeden aynı partilere oy vermekle genellikle çantada keklik olarak görülmeye yol açıyor. Buda ihmal edilmeye yol açıyor” ifadelerine yer verdi. Bunun son örneğinin depremden sonra en az ev ve işyerinin yapılmasına bağlayan Gezer, “108 bin konut sözü verilmesine rağmen 6 bini yapılmış. Malatya'nın yeni bir kurucu iradeye yeni bir programa ve yeni bir kadroya ihtiyacı var. Biraz daha Malatya'yı tanıyan, emek vererek gelen ve Malatya'yı çalışarak gelen kadrolara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki seçimden sonra sadece Malatya'yı değil Türkiye'yi de bir acı reçete beklediğini dile getiren Prof. Dr. Gezer, “Merkezi bütçeden buraya katkı çok az olacak onu söyleyeyim. Mesela bu sene Kuzey Çevre Yolu projesine sadece 10 bin TL kaynak ayrılmış. Yani herhalde orada çalışan işçiler bir kahvaltı yapar bu parayla. Dolayısıyla Ankara'nın illere vereceği destek çok azaldı. Ekonomik krizden dolayı. Bir türlü krizi açamıyorlar. Hayatta kalabilecek şehirler kendi potansiyelini, kendi kaynaklarını, kendi ekonomisini, tarımını, sanayisini beraberce harekete geçirip kendi başının çaresine bakacak, kendi yağıyla kavrulan iller öne çıkacak önümüzdeki dönemde” dedi.

Bu anlamda Malatya’yı her alanda çalışmış biri olarak ne yapılacağına dair yol haritalarının hazır olduğunu söyleyen Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Gezer, “Onlarca raporumuz var, bunlarla ilgili onlarca projemiz var. Dolayısıyla eğer 31 Mart’tan sonra insanlarımız teveccüh gösterir, yetki verirse şunu garanti etmek istiyorum. Ben Malatya tarihini defalarca okumuş birisi olarak söylüyorum, en kapsamlı seferberliği başlatacağız. Malatya'da belediyecilik dendiğinde sadece yol asfalt kaldırım anlaşılıyor. Bu anlayış 50 yıl öncesinin anlayışı arkadaşlar. Dönem bütüncül, bütünsel, kalkınma dönemi. Tarımıyla, sanayisiyle, kültürüyle, sporuyla birlikte ayağa kalkmamız gerekiyor. Buna yönelik de hazırlık olması gerekiyor. Yetki aldığımızda bu alanların tamamında büyük ve kapsamlı bir seferberlik başlatacağız. 1-2 yıl içerisinde Malatya normalleşecek ve 5 yıl içerisinde de bölgesinin cazibe merkezi, sürükleyici aktörü ve lokomotifine dönüştüreceğiz”  diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN