MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert Yazıhan İlçesi İnceleme Yaptı

Yazıhan İlçesi'ni ziyaret eden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert: 'Kaçak Sulara Asla Müsaade Etmeyeceğiz'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “3 Yazıhan’a yetecek kadar suyu sisteme veriyoruz. Ancak vatandaşlarımızın kayıp kaçak kullanımları ve bağ bahçe sulamasından dolayı suyu yetiremiyoruz. Kayıp kaçaklar ile ilgili ciddi bir çalışma başlattık. Bölge bölge tarama yapacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kırsalda çalışmalarına yoğunlaştı. İçme suyu ve kanalizasyon altyapısı ile ilgili sıkıntı yaşanan bölgelerde proje çalışmaları devam ediyor. Yazıhan İlçesi Çivril ve İriağaç Mahallesi’nden yaşanan içme suyu sıkıntısının yerinde incelemek için bölgeye giden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi. Karasu kaptaj alanında yapılan inceleme gezisine; MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan Belediyesi Büyükşehir Meclis Üyesi Selim Gültekin, Çivril Mahalle Muhtarı Erdal Dönmez, İriağaç Mahalle Muhtarı İhsan Emre ve MASKİ teknik ekipleri katıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Çivril Mahalle Muhtarı Erdal Dönmez, “İçme suyu sıkıntısı çekiyoruz. Sorunu MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert beye ilettik. Sağ olsunlar kendileri bugün bizleri ziyaret etti. Sorunu yerinde gördü. İnşallah en kısa zamanda sıkıntımız giderilmiş olacak” dedi. 

İriağaç Mahalle Muhtarı İhsan Emre ise, “Çivril Mahallemiz ve İriağaç Mahallemize bağlı 5 bölgenin içme suyu yetersizdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, gerçekten mahallemize güzel hizmetler yaptı. Mahallemizde 35 km’lik içme suyu hattı var. Bizim depodan Çivril Mahallemize saniyede 2 litrelik bir su verebilirsek, Çivrilli vatandaşlarımızı da sorundan kurtarmış oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Daire başkanları ve teknik ekiple birlikte ilçemizi ziyaret ettiler. Yazıhan ovamızın içme suyu ihtiyacını karşılayan Karasu kaynak bölgesinde inceleme yapıyoruz. Çivril ve İriağaç Mahallelerimizin su ihtiyaçları var. MASKİ’nin proje ekibi burada gerekli çalışmaları yapacak. Sıkıntılar nasıl çözülür onun çalışması yapılacak. Bayramdan sonra Yazıhan’ın nüfusu iki katına çıkacak. Mevsimlik işçiler gelecek. Dolayısıyla su ihtiyacımızda iki katına çıkmış olacak. Genel Müdürümüz bu sorunlara çözüm bulmak için ekibi ile ilçemize geldiler. Bayramdan sonra MASKİ’nin ilçemiz için yapacağı 4 adet ciddi projesi var. İki içme suyu, iki de kanalizasyon projesi. Bunların ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak. İlçemize diğer konularda da göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.  

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: İÇME SUYU İLE BAHÇE SULANMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çizdiği vizyon doğrultusunda sahada olduklarını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Karasu içme suyu kaynağı 41 yerleşim yerini besliyor. İriağaç ve Çivril Mahallelerimizin ciddi anlamda su sıkıntısı var. Proje ekibim ve kayıp kaçak ekibim ile buradayız. Bu bölge ile ilgili genel bir çalışma yapacağız. Burada sisteme verdiğimiz su 3 Yazıhan’a yeter. Ama şuan kayıp kaçaktan dolayı yetiremiyoruz. Çok ciddi anlamda kayıp kaçağımız var. Yüzde 80 oranında bir kaçak diyebilirim. Burada Yazıhanlı hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum. Kimseye müsaade etmeyeceğiz. Bahçe diktiler ise başka çözümler bulsunlar. Bu suyumuz içme ve kullanma için var. Bahçe sulamalarına müsaade etmeyeceğiz. Bazı vatandaşlarımız içme suyunu bağ ve bahçe sulamasında kullanırken bazı vatandaşlarımız ise içmek için su bulamıyor. Bağımız kurudu, bahçemiz kurudu muhabbeti olmasın. Kimse kimsenin hakkını yemesin. Biz bu kayıp ve kaçakların önü geçmek için kararlıyız. Suyu doğru yöneteceğiz. Ekibim gerekli bilgi ve donanıma sahip. Genç mühendislerimiz 7/24 sahada olacak. Bölge bölge tarayacağız. İçme suyunun bahanesi yok. Herkese götürmek zorundayız. Bu konuda Yazıhan Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Öztürk bizlere sonsuz destek veriyor. Bizlerde birlikte hareket ederek problemleri çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN