Meteoroloji'den Kar ve Don Uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ ve bölge 10 il için kuvvetli kar yağışı ve buzlanma, don ve çığ uyarısı yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ, Erzincan, Tunceli Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Van illeri için kuvvetli kar yağışı ve buzlanma, don ve çığa karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.03.2022 Cuma gününden itibaren Erzincan, Tunceli, Elazığ’ın güney ve doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Van’ın güney ilçeleri ile Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor.

Bölgenin batısında Cumartesi günü, doğusunda Pazar günü etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."denildi.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN