Murat KURUM 'Asgari Ücretliyi Ev Sahibi Yapacağız.' Dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Murat Kurum 'Asgari Ücretliyi Ev Sahibi Yapacağız.'dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, hükümetin yeni konut projesiyle ilgili bilgi vererek, dar gelirli haneleri ev sahibi yapmayı amaçlayan proje ile bir asgari ücretli hanenin kolayca konut sahibi olabileceğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli haneleri ev sahibi yapma amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan proje ile asgari ücretli bir hanenin rahatlıkla konut sahibi olabileceğini belirtti. Bakan Kurum, proje çerçevesinde talep toplamak için valiliklere yazı gönderildiğini söyleyerek projenin 81 ilde yapılacağını duyurdu. Kurum; gençlerin, emeklilerin, dar gelirliler ile şehit ve gazi yakınlarının yararlanacağı projede arsa ve inşaat maliyetlerinin ise devlet tarafından sübvanse edileceği, böylece konut sektöründe artan fiyatların da dengeleneceğini aktardı.

'DETAYLARI AĞUSTOS'TA ERDOĞAN AÇIKLAYACAK'

Türkiye gazetesinin haberine göre; Kurum, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını ifade ederek, "20 yıla kadar taksit imkanı sunuyoruz. Projede gençler, emekliler, dar gelirliler ile şehit ve gazi yakınları kendilerine ayrılan kontenjandan yararlanacak. Detayları ağustos ayı ortasında Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak. Şunu söyleyebilirim; asgari ücretli bir hanenin erişebileceği şartlarda ve büyüklüklerde olacak. Evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacağız” ifadelerine yer verdi.

'İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRAN BİR ADIM ATIYORUZ'

Projenin devletin inşaat maliyetleri ve arsa konusunda gerekli sübvansiyonları sağlayacağını söyleyen Bakan Kurum, "Böylece hem piyasadaki fiyatları dengelemiş olacağız hem de inşaat maliyetlerinden dengeyi sağlayacak argümanı ortaya koyacağız. Gerek inşaat malzemesi gerek istihdam noktasında inşaat sektörünü canlandıracak bir adım atıyoruz. Bunun yanında altyapılı arsalarımızı yine sürece dâhil edeceğiz. Yaşayan bir proje olacak" diye konuştu.

'YABANCI YATIRIMCI TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR'

Kurum, yabancılara konut satışlarının fiyatları artırdığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise "Yabancıya yatırımcı Türkiye'ye güvenip geliyor. Zaten yabancıya konut satışının payı yüzde 3-4 civarında. Onu dengeleyecek arzı da zaten piyasaya süreceğiz" dedi.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN