MÜSİAD'da Gündem Milli Eğitim

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şubesinin Geleneksel olarak düzenlediği, Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Yiğit oldu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Toplantıda MÜSİAD üyelerine, Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan; "Her hafta farklı konu ve konuklarıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Dost Meclisi’ toplantımızın bu haftaki konuğu, ilimizin başarılı bürokratlarından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit Beyefendi oldu.
Gürkan; Bizleri kırmayıp toplantımıza iştiraklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum dedi.
Göreve başladığı süre içinde eğitim, öğretim ve yönetim alanında yapmış olduğu çözüm odaklı başarılı çalışmalar ile Elazığlı her kesimin takdirini kazanan kıymetli Mehmet Yiğit Hocamıza teşekkür eder başarılarının devamını dilerim dedi.

Gürkan; iş dünyası olarak, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasında mesleki eğitimin büyük önemi olduğuna vurgu yaparak, gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi, mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı imkân ve avantajların farkına varmalarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Teknolojiyi ve buna bağlı gelişen iletişim araçlarını etkili bir şekilde kullanarak çok büyük sermayelere ihtiyaç duymadan yaptığı işi ve ürettiği ürünleri dünyaya pazarlayan birçok iş insanı bulunduğunu, bu insanların birçoğunun meslekleri sayesinde dünya çapında tanınan kişiler haline geldiğini belirten Gürkan, "Gençlerimizi bu iyi örneklerle buluşturmamız lazım. Eğer bunu sağlayabilirsek, gençlerimizin de bu iş alanlarına ve mesleklere, dolayısıyla mesleki eğitime olan ilgisini artırmış oluruz. Bizim en önemli gücümüz ve potansiyelimiz insan kaynağımız. Bizim bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek gençlerimizi bilgili, eğitimli ve donanımlı bireyler haline getirmemiz gerekiyor dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit  "Öncelikle bizleri bu güzel dost ortamında ağırladıklarından dolayı MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan ve MÜSİAD Ailesine teşekkür ediyorum." dedi 
Yiğit, Milli Eğitim Müdürlüğü, yönetimi, işleyişi, ve faaliyetleri alanında hakkında bilgiler verdi.
3 büyük deprem felaketini art arda yaşayan ilimizde yıkımı gerçekleştirilen okulların yerine  depreme dayanıklı, modern, ferah ve daha donanımlı yeni okullar yapılmış, bu okullarımız deprem güçlendirilme çalışmaları tamamlanan diğer okullarımız ile birlikle ,  Deprem süreçlerinde ilimizde yıkımı gerçekleştirilen 23 okulumuzun yerine 31 yeni okul binası yapılarak hizmete açılmış, 36 yeni okulumuzda ise inşaat çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Bu süreçte 38 okulumuzda güçlendirme çalışması, 63 okulumuzda onarım, 45 okulumuzda da doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilerek okullarımız eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. 
Yiğit;Eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.
Eğitim-öğretimde en büyük amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojinin gerektirdiği şartlara uygun, yüreği insan sevgisi ile dolu, Aziz Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, ailesini, vatanını, milletini ve bayrağını seven ve bunları davranış haline getiren başarılı bireyler olarak yetiştirmektir. dedi
Toplantı soru cevap kısmı ile davam etti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN