Naci Görür'den Deprem Yorumu

Deprem Uzmanı Elazığlı Hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da meydana gelen merkez üssü Sivrice olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Hemşerimiz, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’da paniğe ve korkuya neden olan depremi değerlendirerek; "Endişe edilmemeli" dedi.

ENDİŞE EDİLMEMELİ

Elazığ’da saat 06.36’da şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Sivrice olarak belirlenirken büyüklüğü, 4.9 derinliği 17.09 Km olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin merkez üssü Sivrice Kavak Köy olarak belirlendi. Depremin büyüklüğü 4.9 olurken, derinliği ise 3.0 Km olarak açıklandı.

Elazığlı Deprem Bilimci Naci Görür, Elazığ’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Görür, "Endişe edilmemeli" dedi.

2020’Yİ HATIRLADI

Elazığ’da meydana gelen merkez üssü Sivrice olan 4.9 büyüklüğündeki deprem vatandaşları korkuttu. 2020 yılında yaşanan depremin yıl dönümüne sayılı günler kala meydana gelen deprem derinden hissedildi. Depremin hissedildiği bölgelerde, bazı vatandaşlar sarsıntı ile birlikte kendilerini dışarıya attılar. Kendini yeniden hissettiren deprem sonrasında, vatandaşların aklına takılan en önemli soru; depremin, daha büyük bir depreme neden olup olmayacağı oldu. Vatandaşların yüreğine su serpen açıklama ise hemşerimiz, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den geldi.

KÜÇÜK BİR KIRILMA

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşları panik ve endişeye sevk edecek bir durumun yaşanmayacağını kaydederek; “Kavakköy-Sivrice/Elazığ’da 4,9 deprem oldu. Deprem daha önce deprem üreten ana fay üzerinde. Görece derinde küçük bir kırılma, yani artçı bir deprem olmalı. Bu yörede enerji büyük ölçüde azalmıştı. Endişe edilmemesi gereğini düşünüyor hemşerilerime geçmiş olsun diyorum, sevgiyle” dedi.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN