Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 81 ilde gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım Cumartesi günü, 81 ilde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı saat 12:30'da sona erdi. Uzman Öğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih, MEB tarafından açıklandı. 

Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında uygulanacak olan yazılı sınava en az 10 yıl hizmeti bulunan ve uzman öğretmenlik eğitim programını tamamlayan öğretmenler 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda gerçekleştirilecek olan uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım Cumartesi günü saat 10:00'da başladı ve 12:30'da sona eren sınava tüm Türkiye ile birlikte Elazığ sınava yüksek katılımla dikkat çektiler.

Sabahın erken saatleriyle beraber sınava girecekleri okullara gelen, yapılacak olan sınava hazırlıkları ile dikkat çeken, sorulan 100 soruyu çözebilmek için 150 dakika ter döken  öğretmenlerin, sınav sonrası sohbetlerinde  soruları kolay bulmaları, başarılarından emin olmaları da bir başka dikkat çeken husus oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları (Uzman Ve Baş Öğretmenlik ) Yazılı Sınav  sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde  http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime sunulacak.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN