Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Adaylarından oluşan heyetin katılımıyla gerçekleşti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Derdi Elazığ olana kapımız her zaman açık.
Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, 14 Mayıs seçimlerine değinerek seçimlerin ülke ve ilimiz için hayırlı olmasını dileyerek, “Seçim süresi boyunca bizleri odamızda ziyaret eden adaylarımıza eşit mesafede durarak kendilerini misafir ettik. Yine geçtiğimiz hafta da bir önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ı konuk etmiştik. Yine o gün talep eden bütün siyasi parti adaylarımıza kapımızın açık olduğunu Yönetim Kurulu başkanımız Sayın İdris Alan dile getirmişti. Bugünde CHP heyetini odamızda ağırlıyoruz. Bütün adaylarımıza da CHP Heyetine de hoş geldiniz diyorum. Çalışmalarında da kendilerine başarılar diliyorum. Buradan tekraren bunu duyurmak istiyoruz Bağımsız adaylarımız da dahil olmak üzere tüm siyasi partilerimizin milletvekili adaylarını da odamızda istedikleri zaman ağırlamaya hazırız. Derdi Elazığ olana, derdi memleket olana kapımız her zaman açık. Elbetteki her birimizin ayrı bir siyasi görüşü vardır, ancak odamız ve başkanlığını yaptığım meclisimiz siyaset üstüdür. Her partiden insanlar bizlere oy vererek bizi bu makama taşıdılar. Bunun bilincindeyiz tüm üyelerimizede tekraren tevecühlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Marifet iltifata tabiidir.
Meclis Toplantısında açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan: “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı olağanüstü Meclis toplantısı sebebiyle bir aradayız. Hepimizin bildiği gibi meclis toplantılarımızı ayda bir yapıyoruz. Ancak Ülkemiz ve İlimiz için son derece büyük bir önem arz eden 14 Mayıs seçimlerine bugün itibariyle 9 gün kaldı. Bizler bir önceki meclis toplantımızda “Manifestomuz” ile ilgili açıklama yapmak isteyen bütün adaylarımıza parti ayırt etmeksizin kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu ifade etmiştik. Bu akşam gerçekleştirdiğimiz Meclis Toplantımızın Konukları Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili adayları Sn.Gürsel Erol, Sn.Abdullah Akın, Sn.Ahmet Yıldız, Sn.Avukat Alım Çeliker Özdemir Hanımefendi, Operatör Doktor Sn.Azat Alınak ve Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Sn. Av.Coşkun Çağlar Duran, Toplantımıza hoşgeldiniz. Şeref verdiniz. 
Geçtiğimiz hafta, bizim için her biri olmazsa olmaz 12 maddelik bir manifesto yayınladık. Memleket Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Sn. Dr.Ömer Kan hem ziyaretleri sırasında hem de çıktığı Televizyon programında Manifestomuzu desteklediğini açıkladı. Yine Ak Parti Elazığ Milletvekili adayı Sn.Mücahit Yanılmaz, katılmış olduğu Meclis Toplantımızda açıklamış olduğumuz Manifestonun her maddesinin altına imzasını atacağını ifade etti. Bunlar bizi ziyadesiyle mutlu etti. Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Sn. Semih Işıkver dün akşam katıldığı TV programında, açıkladığı 23 Hedefin Manifestomuzu kapsadığını ifade etti. Bizim tek derdimiz Elazığ’ın hak ettiği yerde olmasıdır. Açıklamış olduğumuz maddeler, Elazığ’ımızın bir adım ileri gitmesi içindir. Makam kime nasip olur bilemeyiz. Kim memleketimize faydalı işler yapacaksa Cenab-ı Allah onlara nasip etsin. Göreve layık görülen Milletvekillerinden Maddelerimizi kim gerçekleştirirse alkışlamayı biliriz, Marifet iltifata tabiidir. Ancak seçim dönemi akide şekeri vaatleri vererek, göreve geldiğinde verdiği sözleri unutacak olanlar için de; bizi bilen bilir, tanıyan tanır. Sözümüzü de, eleştirimizi de kimseden sakınmayız.Ben bu duygu ve düşünceler ile, Heyet halinde Meclisimize katılan Cumhuriyet Halk Partisi temsilcilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Manifestodaki maddeler hepimizin ortak değeri 
CHP Elazığ Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Gürsel Erol 2023 seçimlerinin önemine değinerek ve Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirerek, “Aslında şehirde yaşanan bugün temel sorunlar ve bugün İdris Alan Bey’in de manifesto olarak kamuoyuna açıkladığı ile yapılması gereken yatırımlarla ilgili, kalkınma, planlamayla ve gelişimle ilgili aslında bu hepimizin ortak değerleri ama bunların gerçeklemesiyle ilgili ama bunların gerçekleşmesi ile ilgili çoğu zaman siyaset iradesinden daha fazla şeye ihtiyaç var, bürokrasinin iradesi. Yani siyasetçiler doğal olarak sorunları gündeme getirebilirler ama sorunun çözümü ile ilgili de bürokrasinin ona sahiplenmesi ve o sahiplenme duygusuyla yetki kullanması daha önemlidir ki burada da var bir iki maddede de gördüm. Dikkat ederseniz biz 14 Mayıs seçimine yönelik en önemli söylemlerimizden birisi bu şehir adına Bakanlık talebimiz ve Genel Başkanımızı bu konuda ikna etmemiz ve Genel Başkanımızın da hem yazın grup toplantısı için Elazığ’a geldiğinde kamuoyuna açıkladığı hem de yerel televizyonlara bağlanarak açıkladığı kabinemizde mutlaka Elazığlı bir bakanın olması” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN