Prof. Dr. Tuncer Gülensoy Hocamız Hakka Yürüdü.

Dilbilimci, Türkolog, profesör, akademisyen olmanın ötesinde gönüllere dokunan, Türkoloji Dünyasının bilgelerinden, önemli kanaat önderlerinden güzel insan Tuncer GÜLENSOY Hakka Yürüdü.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Dilbilimci, Türkolog, profesör, akademisyen. 30 Ocak 1939, Uşak doğumlu. Babasının memurluk görevleri nedeniyle ilköğrenimini değişik okullarda gören, Ahmet Midhat Efendi İlkokulu (1951), Uşak Lisesi (1959), Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1963) mezunu olup, bir süre Uşak merkezine bağlı köylerde vekil öğretmenlik yaparak eğitmcilik görevine başlayan, ilmî uzman olarak Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nde çalışan, (1963-70, 1972-73). DTCF'ye asistan olarak giren, (1974). 1976'da ABD'nin Texas Tech University'de misafir olarak görev yapan, bir yıl sonra fakültesine dönen, 1980'de doçent olan, 1980'de Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine geçen ve  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü (1985-89) yapan, Profesör olduğu 1989 yılında Erciyes Üniversitesine geçen, Burada Rektör Yardımcılığı, Rektör Vekilliği (1990-92), Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı görevlerini yürüten, Türkoloji Dünyasının kanaat önderlerinden, büyük bir bilgesi Prof. Dr. Tuncer Gülensoy hocamız Hakka yürüdü.

Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına hakka yürüyen değerli hocamıza, Allah’tan Rahmet, sevenlerine ve Türk Dünyasına başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyoruz. 

Metin AKGÜN
Eğitim Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN