Rektör Akkaya, 'Türkoloji Yaz Okulu'nda Türk Dilinin Zenginliğini Anlattı
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 ülkeden 190 uluslararası öğrencinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Türk diline dair paylaşımlarda bulundu.
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından 26 farklı ülkeden 190 uluslararası Türkoloji öğrencisinin Türk dili alanında teorik ve pratik bilgilerini derinleştirmelerini sağlamak hedefiyle “Türkoloji Yaz Okulu” semineri düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen programda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya da konuşmacı olarak yer aldı.
“Türkoloji Yaz Okulu” seminer programı, YEE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cahid Şenel’in açılış dersini vermesiyle başladı. Farklı üniversitelerden Türkoloji alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Her Kelime Bir Anahtar: Türkçe ile Yeni Kapılar Açmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumunda dilin sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda düşünceyi şekillendiren ve dünyayı algılama biçimimizi etkileyen bir unsur olduğunu vurgulayan Rektör Akkaya, “İnsanın en önemli yetisi dildir. Dil iletişimin temel unsuru, sosyalleşmenin en önemli aracı ve üretim kaynağıdır. Türkçe derinliği, tarihsel birikimi ve gücüyle ışıldayan bir anahtardır. Bu yönüyle Türkçe, güçlü Türk medeniyetinin sesi, sözü ve baş tacıdır. Bu noktada Türkçenin dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasındaki kıymetli çalışmaları dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü Başkanımız Prof. Dr. Sayın Abdurrahman Aliy'e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Türkçe Yaz Okulları; Türkiye’nin farklı şehirlerinde çeşitli akademik, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile devam edecek.
Kaynak: Bartın Üniversitesi