Rüzgar ve Kar Yağışı Uyarısı

Kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulunan Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, Sıcaklıklar 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Mevsim Normallerinin Altına Gidecek

Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, rüzgar, kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulunarak,  “İlimiz bu geceden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecektir. İlimizde bu geceden itibaren sağanak yağışlar, yarın bu sağanak yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz.

Sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak Perşembe günü karla karışık yağmur ve Cuma günü ise hafif bir kar yağışı tahmin edilmektedir.

Sıcaklıklar 8 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına gidecek, günün en yüksek sıcaklıklarının 6 dereceye kadar düşmesini, gece sıcaklıkların ise -3 dereceye kadar düşmesini tahmin etmekteyiz.

Rüzgarlar yarın güney ve güney doğulu yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Bu hafta sonuna kadar beklenen kuvvetli yağışlar, kuvvetli rüzgar ve zirai dona karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN