SIBUR, Türk Müşterileri İçin Lojistik ve Ödeme Süreçlerini Daha Basit Hale Getiriyor

Rusya'nın en büyük polimer ve kauçuk üreticisi olan SIBUR, İstanbul'da müşterilerine yönelik bir konferans düzenledi. İşbu konferansta şirket temsilcileri, Türk müşterileriyle Türkiye'deki satış gelişmelerini müzakere ettiler.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

SIBUR, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için, Türkiye'deki depo sayısını 2023 yılında ikiden beşe çıkardı ve hali hazırda Türkiye'nin önemli polimer tüketim merkezlerinden biri olan Gaziantep'te yeni bir depo açma olasılığını değerlendiriyor.

Rus polimerlerinin Türkiye'ye teslimat süresi %50'ye yakın bir oranda kısaltılarak 35 güne indirilmesi sağlandı.

SIBUR temsilcileri; coğrafi yakınlığı, köklü ekonomik bağları ve yüksek polimer tüketimi sebebiyle Türkiye'yi stratejik açıdan önemli bir pazar olarak gördüklerini kaydettiler.

Şirket, Türk işletmecilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak, tedarik ettiği ürün çeşitliliğini genişletiyor ve müşteri hizmetlerini daha iyi hale getiriyor.

Şirket, Türkiye'ye polipropilen, polietilenin yanı sıra blok ve random kopolimer gibi ülkede talep gören yeni marka ürünleri de tedarik etmektedir.

SİBUR, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren Türk müşterileriyle tamamen Türk lirası üzerinden ticarete geçiş yaptı. SIBUR, daha münasip bir tedarikçi olabilmek için bir kısım Türk müşterilerine ticaret finansmanı ve sigortası sağlamaya başlamaktadır.

SIBUR, istikrarlı gelişme alanında lider şirketlerden biri olarak, Türkiye pazarına hem geri dönüştürülmüş plastik içeren hem de karbon ayak izi azaltılmış ürünler tedarik etmek için pazarın ihtiyaçlarını incelemektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN