Sinan Oğan Kararını Verdi!

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5.17'lik oy alan Sinan Oğan ikinci turda hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğini açıkladı. Sinan Oğan Cunhurittifakı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türkiye Sinan Oğan'ın ikinci tur açıklamasına odaklandı. 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5.17'lik oy alan Sinan Oğan, hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğinin kararı sosyal medya hesabından bugünü işaret etmişti.

SİNAN OĞAN VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN GÖRÜŞMÜŞTÜ

Sinan Oğan, önceki gün Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Oğan görüşmenin ardından, "İki liderle de görüştük. Henüz bir karar vermedik. Kararımızı pazartesi günü açıklayacağız" açıklaması yapmıştı.

ATA İTTİFAKI DAĞILDI

Ayrıca ittifakın bileşenlerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Bir önceki gün yaptığı açıklamada, "Zafer Partisi adına konuşamam ama biz ehveni şer de olsa gönlümüz Millet İttifakı'ndan yana" diyerek Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirten Vecdet Öz, ATA İttifakı'nın sona erdiğini belirtti.

Öz, yaptığı açıklamada, "İttifak biliyorsunuz; seçimle birlikte başlar, seçim bittiğinde nihayetlenir. İkinci tura kalmışsanız devam eder. ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir. Saygı duyarız" dedi.

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Aziz Türk Milleti, Ata İttifakı, ortak karar alma ve hareket etme tercihlerinden vazgeçmiştir. Bugünden itibaren, taraflar sadece kendi adlarına karar alacaktır. Bu sebeple Zafer Partisi'nin kararını, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN