Şorşor Deresi Sorunu, Bir Türlü Çözülemiyor

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan Şorşor Deresi Islah projesi, Islah çalışmalarının ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ’ın Aksaray, Hicret, Kızılay ve Gümüşkavak mahallelerini yakından ilgilendiren Şorşor Deresi sorunu devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan Şorşor Deresi Islah projesi, 2. Etap çalışmalarının, ilgili firmaya uzun süreden beri hak ediş ödenmemesi sebebiyle yine durduğu öğrenildi.

Elazığ'ın yıllardır kanayan yaralarından olan Şorşor Deresi sorunu, bir türlü çözülemiyor.

2014 yılında ihalesi gerçekleştirilen ve yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan Şorşor Deresi Islah projesi yarım kaldı. Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz Beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının 1. etabı tamamlanmıştı.

Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan 2. etap 5 bin metrelik açık kanal çalışmaları için de DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yapılmıştı. 2. etap ihale kapsamında 5 bin metrelik açık kanal ıslah edilerek, betonarme kanal ile bu kanal üzerinde trafik akışına imkân sağlayacak 5 adet köprü inşa edilecekti.

Etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şorşor Deresinin gerek kötü görüntü, gerekse çevreye yayılan koku bakımından en çok zarar verdiği Kızılay, Aksaray ve Hicret Mahallelerini kapsayan ve ihalesi bir yıl önce yapılan 2. etap çalışmaları, ilgili firmaya uzun süreden beri hak ediş ödenmemesi sebebiyle durdu. Şehrin tüm yağmur ve taşkın sularının toplandığı ve Hicret, Aksaray, Gümüşkavak mahallelerini ilgilendiren Şorşor Deresi projesini alan firma, ödenek gelmemesi üzerine ihaleyi feshetti ve işi bıraktı.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN