Tarihin Tekrarı

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, AKP 2002 seçimler öncesi, yaşanan deprem olayları yanında yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının sebep olduğu siyasi ve iktisadi açmazları milletin ve ülkenin menfaatleri doğrultusunda ortadan kaldıracağını, ekonomiden adalete, sağlıktan eğitime, yoksulluktan yolsuzluğa ve yasaklara kadar her konudaki eleştirilerini ve çözüm olacak vaatlerini yerine getirmek bir yana  arttırarak kalıcı hale getirdiğini yaşayarak gördük.
Örnek mi, Reza Zarrab olayı, 4 bakana çantalarla rüşvet verildiği, bakan çocuklarının evlerinde bulunan paralar. Sonuç ne derseniz, üstü kapatıldı, bakanın biri büyükelçilikle ödüllendirildi ve rüşvet paraları faizleriyle birlikte iade edildi. İktidar aleyhinde olan toplumun her kesimi için yasaklar ve yargı üzerinden tutuklamalar, KHK ile yoksulluğa mahkum edilen vatandaşlar vs.
Akıl ve bilimden uzak ekonomik politikaları ile her alanda çöküş gerçekleşti. Yoksulluk sınırı %20’lere, işsizlik %10’lara yükseldi. Üretim ve istihdama dayalı tüm cumhuriyet değerleri satıldı, stratejik özellikli kuruluşlar özelleştirildi, enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı tedbirler alınmadı, yol, köprü, havaalanları ve tünel gibi hizmetler karşılığı hazine garantisi verilerek gelecek 25 yılımız ipotek altına alındı.
Değerli vatandaşlar, AKP her fırsatta yapılan yollar, havaalanları ile övünürken son deprem olayında bu yolların  ve Hatay hava alanının çökmesi ulaşımdaki ciddi aksaklıklara neden olduğundan birçok vatandaşımız kurtarılamadı. Yolların etkilenmesini anlarım da havaalanı pistinin çökmesi görülmüş şey değildir. Tabi malzemeden çalınmamışsa ! belli ki paydaş/yandaşlar bu hizmetleri yaparken ülke ve millet menfaatlerini değil gözü doymaz anlayışla sadece karlılığı esas almışlardır. 
AKP iktidarının liyakat değil sadakat anlayışı sonucu; kurumlar arası koordine ve kurumlara olan güven yok edildi, deprem ve doğal afetleri önleyici tedbir ve önlemler alınmadı, ülkemiz milyonlarca sığınmacının merkezi haline getirilerek demografik yapının değişikliğine öncülük etti, ulus devlet üniter yapının değişikliğe uğratılması konusundaki çabaları ile ülkemizin birlik ve bütünlüğü açısından beka sorunu oldu. 
AKP’nin, Seçim meydanlarında verdiği sözleri tutmadığı ve her sözünün tersini yapma becerisine sahip olduğu ortadadır. Ülkemiz kötü yönetiliyor, işsizlik-yoksulluk-yasaklar-yolsuzluk-adaletsizlik  bu milletin, Arap ülkeleri başta olmak üzere dış ülkelere avuç açma ise ülkemizin kaderi oldu. 
İtibardan tasarruf olmaz diyerek kaynakları israf eden, Lüks ve şatafattan vaz geçmeyen, beton ekonomisine yapılan yatırımlarla torunlarımızı dahi borçlandırmaktan imtina etmeyen bu hükümete oy veren seçmenler bunların böyle yapacağını bilselerdi inanın bu anlayışa asla oy vermezlerdi. AKP yönetimi; Şehir hastaneleri ile sağlığın, her ile bir üniversite ile eğitimin, yapılan yüzlerce hapishane ve adliye binaları ile adaletin, imar barışı adı altında affedilen yapılarla yaşamın iyileştirilmesi konularında çözüm olamamış ve sonuçta; hastaneler doktorsuz, üniversiteler hocasız, adliye binaları sarayın kontrolündeki bağımsızlığını yitirmiş yargı mensuplarıyla adaletsizliğin sembolü, imar barışı sonucu yapılaşmalar vatandaşın mezarı olmuştur. 

Değerli vatandaşlar; verilen garantiler nedeniyle geleceği borçlandırılmış bir nesil, hayalleri dahi çalınan bir gençlik, umutları yok edilen milyonlar, dağılmış aileler, mağdur edilmiş ve onurları ayaklar altına alınmış insanlar var. Yargı, yasama ve yürütmenin yok olduğu ancak, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların kök saldığı bir Türkiye, ülkemizde otoriter bir anlayışı hakim kılan ucube bir sistem var. Peki ya sorumlular, işte o YOK.

AKP İktidarı; Küresel güçler karşısında boyun eğerken, uygulamaları ile vatandaşlarımıza zulmetmektedir. Güçlünün yanında olan ancak güçsüzü vahşice, acımasızca ezen bir anlayış. Deprem ve 3Y ile iktidara gelen AKP; deprem ve 3Y ile iktidardan gidecektir. 
2002 yılında yapılan seçimler öncesi Erdoğan o günün iktidarına ”Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çay ile bir simidi bile çok görüyor” demişti. Hayret tam da söylediği sözün aynısını bugün kendi yönetimi 21 yıllık iktidarları sonucunda bu millete yaşatıyor. Öyle ya tarihten ders almazsanız, tarihin tekrarı kaçınılmaz olur.          6.Mart.2023

Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN