Telmih Dergisi ' Birlik ve Beraberlik' Temasıyla Çıkacak

Telmih kültür sanat ve edebiyat dergisi 27. Sayısının konusunu birlik ve beraberlik olarak belirledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Telmih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat ÖZER Derginin yeni sayısının oluşumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Telmih Dergisi ekibi olarak  6 Şubat  tarihinde Kahramanmaraşta meydana gelen depremden hemen sonra bizde ekip olarak sahada olduk.  Deprem bölgelerinde insanların devlet ve millet olarak bir arada olması  ve birçok ülkenin  ekiplerinin sahada olması bizleri çok etkiledi. Biz bu birlik ve beraberlik sahnesine şahitlik ettik. İnsanların birbirleriyle olan yardımlaşmaları ekmeklerini paylaşmaları var olanın benim var diğer insanlarla paylaşın demesi, madencilerimizin sahada can ve başla hiç yorulmak bilmeden çalışmaları ve mücadeleleri  bizleri derinden etkiledi. 

Telmih Dergisi Üst Kurulu kararıyla    27. Sayımızın dosya konusunu “ birlik ve beraberlik” olarak  belirledik.  8 yıldır uluslararası olarak yayım yapıyoruz.  Türk Dünyası başta olmak üzere tüm ülkelerindeki yazarlarımız var. Bu birlik ve beraberlik sayısına uluslararası sahadaki yazarlarımız da  kalemleriyle destek olacaklar. Bizde Elazığ merkezimiz’de yeni sayı hazırlıklarımıza yoğun bir şekilde başladık. Çok özel ve çok güzel bir sayı oluşturacağız. Bu sayımızda Deprem bölgesinde yaşayan yazar, şair ve sanatçılarımıza öncelik göstereceğiz. Çünkü onlar acının merkezinde bu afetin her anınını beden ve ruhlarıyla yaşadılar. 

Bu sayımızı  hem basılı hemde dijital olarak telmih.com üzerinden  yayımlanacak.  Bu sayımızdan elde edilen gelir ile deprem bölgesindeki çocuklarımıza boyama kitabı desteğinde bulunacağız. 
Gün birlik ve beraberlik günü her çephede olduğu gibi kalem çephesinde de birlik ve beraberlik içerisinde yanyana duracağız.  

Konuyla alakalı eser göndermek isteyen herkese sayfalarımız açıktır. 26 Mart 2023 tarihine kadar eserlerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Buradan sizlerin vasıtasıyla sahada bizlerle birlikte  olan Telmih Gönüllülük hareketinin tüm şair, yazar ve sanatçılarına ve bizlere maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN