Türk Dünyasında Sanat ve Medya Alanında İşbirliği Buluşması

Türk Dünyası Belgesel film düzenleme kurulu El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nde buluşma düzenledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

 
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Düzenleme Kurulu, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Gazetecilik Fakültesi'nde buluşma düzenleyerek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. Bu buluşmanın temel amacı, kardeş ülkelerin sanat ve medya alanında işbirliklerini güçlendirmektir. Toplantının açılış söyleyişini Gazetecilik fakülte Dekanı Nurzhan Kuantaioğlu yaparak, saygıdeğer konukları tüm samimiyeti ile karşıladı. 

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Düzenleme Kurulu Başkanı Menderes Demir; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Komitesi Onursal Üyesi Yılmaz Karaca; Basın Fonu Başkan Yardımcısı Oğuzhan Bayrak, Gazetecilik Fakültesi'nin değerli konukları oldu. Bu yıl ki belgesel film festivalinde,Erciyes Üniversitesi doktora öğrencisi, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Gazetecilik Fakültesinin Basın ve Elektronik Medya Bölümü  öğretim görevlisi Nurlan Nauryzaliyev'in belgesel filmi olan   “Üç Yshek" (Üç iplik) adlı filmi  finalistler sırasına girerek teşekkür mektubu ile ödüllendirildi.

Bu toplantının gelecekte sinema ve gazetecilik alanında eğitim gören genç profesyonellere kaliteli deneyim fırsatları sunmaya çalışacağı kaydedildi.

 

Al-Farabi'nin Gazetecilik Fakültesi Basın ve Elektronik Medya Bölümü Öğretim Üyesi
Tulpar Janibyek 
Almatı, Kazakistan 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN