Üç Kamu Bankasından Kredi Kartı Kararı

Bankaların kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi ve banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının kredi kartı komisyon oranlarında indirime gittiğini duyurdu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen 'STK İstişare Toplantısı'nda konuşan Bakan Bolat, Ziraat Bankası Genel Müdürü tarafından kendilerine iletilen kararı paylaştı.

Buna göre, üç kamu bankası banka kartı komisyon oranlarını yüzde 2,39'a düşürdü. Ayrıca, akaryakıt istasyonlarında geçerli olan komisyon oranı da yüzde 2,25'e indirildi. Banka kartları ve post makinelerindeki aylık ücretlendirme ise yüzde 50 indirim yapılarak düşürüldü.

Bakan Bolat, konuşmasında ayrıca ihracatçılar için yeşil pasaport konusunda da çalışmalarının olduğunu belirtti. Bu çalışmanın Dışişleri Bakanlığı'na iletilmiş olduğunu ifade etti.

Bu kararların, kart kullanıcılarına ve işletmelere olumlu bir etki yapması bekleniyor. Kamu bankalarının bu adımıyla birlikte, kredi kartı kullanımının daha ekonomik hale gelmesi ve işletmelerin maliyetlerinin azalması hedefleniyor.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN