UKOME Haziran Ayı Toplantısında Taksi, Minibüs Ve Servis Ücretleri Görüşüldü

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile 2024 yılı Haziran ayı genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

UKOME toplantısı, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Gerçekleştirilen toplantıda şehirlerarası yolcu otobüsleri için indir-bindir işlemlerine dair yer tahsisi, bazı cadde ve sokaklarda yeni trafik düzenlemelerinin yapılması, çeşitli güzergâhlarda toplu taşıma araçları için yeni durak yerlerinin belirlenmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.
Toplantıda ayrıca Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın taksi ücretlerine, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’nın da minibüs ve servis ücretlerine ilişkin beklenti ve talepleri gündeme geldi. 

Buna göre Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası taksi ücretlerine kilometre başına yüzde122, açılış indi-bindi ücretlerine yüzde 100, birim saat başına yüzde 192 oranında zam talep ederken;  Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası minibüs ücretlerine yüzde 70, servis ücretlerine 50 oranında zam talebinde bulundu.

Şehrimizin içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alındığında, hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın hak ve menfaatine olan makul bir oranı belirlemek üzere söz konusu talep alt komisyona havale edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik koşulları gözeten, kimseyi mağdur etmeyen ve tarafların memnuniyetini sağlayan bir yaklaşım içerisindeyiz. Alt komisyon çalışması kısa sürede tamamlanacak ve önümüzdeki günlerde yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN