Yalanlar ve Gerçekler

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Gündemle İlgili Değerlendirmelerde Bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlara çözüm üretmek yerine, fantaziler peşinde koşan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu iktidarın tek amacı ise milletin yaşadığı zorluklar ve sıkıntıların unutulması ve/veya ötelenmesini sağlamaktır. Yani artık ustalık döneminde olduğunu söyleyen AKP yönetimi yalanlarıyla gerçekten ustalığını konuşturuyor. Muhalefet partileri ise gündemden kopuk altılı masa toplantıları ile milleti oyalamaya devam ediyor. 

Akıl ve bilimden uzak uygulamalar ile paramızın son bir yılda %100’ü aşan oranda değer kaybetmesi ve işsizlik oranının %20’yi aşması sonucu halkımızın hızla fakirleşmesi, kişi başına düşen Milli gelirin azalması  ortada iken AKP yönetiminin yerli otomobil, Kanal İstanbul ve yıllardır bulunduğu müjdesini verdiği Doğalgaz yalanlarıyla adeta sizlerle alay ediyor. Oysa, yalan söylemeyi, aldatmayı bırakıp enerjisini milletin sorunlarına çare bulmaya harcasa inanın gerçeklerle yüzleşecektir. 

İşte bu gerçeklerden bazıları; iki bin liranın altında borcu olan 5.5 milyon insanın icraya muhatap olması, boşanma oranlarının ve mali suçlardan dolayı cezaevine girenlerin sayısındaki artışların yanında, alım gücünün azalması sonucu milletin yoksulluğa mahkum edilmesi. İtibardan tasarruf olmaz diyerek kaynakları israf eden, Lüks ve şatafattan vaz geçmeyen, beton ekonomisine yapılan yatırımlarla torunlarımızı dahi borçlandırmaktan imtina etmeyen bu hükümet, milletimiz şahsında itibarını ve güvenini kaybetmiştir. 

AKP’ye oy veren seçmenler bunların böyle yapacağını bilselerdi inanın bu anlayışa asla oy vermezlerdi. AKP yönetiminin beton felsefesinde; 
•    Şehir hastaneleri ile sağlığın, 
•    Her ile bir üniversite ile eğitimin, 
•    Yapılan yüzlerce hapishane ve adliye binaları ile adaletin.
Düzeleceği hayali bu betonların altında yok olmuştur. Üstte kalan ise sadece YANDAŞ/PAYDAŞ kesim olmuştur. Çünkü; hastaneler doktorsuz, üniversiteler hocasız, adliye binaları sarayın kontrolündeki bağımsızlığını yitirmiş yargı mensuplarıyla adaleti değil adaletsizliğin sembolü olmuşlardır. Milletimiz tüm olumsuzlukları yaşarken, Emperyal güçlerin temsilcisi konumundaki AKP yönetimi yalanlarıyla iktidarlarını sürdürme çabasındadır. 
İktidar yanlısı medya da manipülasyonları ile bu yalanlara ortaklık ediyor. Özellikle ülke ve millet menfaatine uygun eylem ve söylem  sahibi insanımız mevcut yönetim tarafından hain, terörist, çürük, sürtük vs. tanımlamalarla aşağılanıyor. Ana akım medya da bu durumu yaymada araç olmaktan haz duyuyor. Tek kriterleri milletimize gerçekler yerine, iktidarın çıkarları doğrultusunda gerçeğin manipüle edilerek iletilmesidir. 
Ayrıca, iktidarın hemen hemen tüm söylemlerinde geçmişte yaşananlar ile günümüzde yaşananları karşılaştırmak suretiyle ki birçoğu asılsız iddialardır, oy devşirme davranışını da iyi irdelemek lazım. Bu çerçevede iktidar yönetimine soralım geçmişte;
•    Isınmak için tezek yakan vatandaşa günümüzde tezekle ısın diyebilir misiniz? Ki dediklerinde inanın B.ka zam yaparlar yetmez hayvanın kıçınada sayaç takarlar.
•    Gaz lambası ile aydınlanma var diye bugün de elektriği kullanma gaz lambası kullan diyebilir misiniz? ki bu gidişle millete gaz lambasını dahi arar duruma getireceksiniz.
•    Harmanını kara sabanla yapan çiftçimize, günümüz modern teknolojisinden vazgeç kara sabana dön diyebilir misiniz? Demeselerde çiftçi artık harman yapamıyor.
Değiştik diyerek iktidara gelen bu anlayış gelişme değil, gerileme yönünde değişmiştir. AKP iktidarının son yirmi yıllık karnesi başarılı ise ülke neden içte ve dışta ciddi bir açmazla karşı karşıya, millet neden her geçen gün daha fazla yoksullaşıyor. Nedir cevabınız merak ediyorum. Sizden önceki dönemde emekli olan bir kişi evini ve/veya arabasını alabiliyordu. Bugün alabiliyor mu? cevaplayın lütfen. Milleti yalanları ile umutlandırıp, umutsuzluğa mahkum eden kim?

Değerli vatandaşlar, devletin temeli olan Adalet ve  adaletin temeli olan hukuk AKP yönetimince ortadan kaldırılınca yabancı yatırımcı ülkemize gelmiyor, mevcut yatırımcılar da ülkemizi terk ediyor. Sonuçta yatırım olmayınca üretim, üretim olmayınca istihdam olmuyor tabi. Mevcut yönetim bunlarla uğraşacağına geçmişte bu var mıydı, yok muydu diyerek kendi başarısızlıklarının üstünü örtmeye çalışıyor. Özetle günümüzde;
•    Üretim YOK
•    İstihdam YOK
•    Adalet YOK
•    Hukuk YOK
•    Özgürlükler YOK
•    Adil Paylaşım YOK
Peki ne VAR
•    Dini siyasete alet eden AKP VAR
•    Millilikten uzaklaşmış, iktidar destekçisi MHP VAR.
•    Koltuklarından güç alan ALTILI MASA VAR.
Ülkemize AKP iktidarının yaşattığı tüm bu sorunların çözümü için feraseti ve sağ duyusuna güvendiğimiz milletimizin, Cumhuriyetin kurucu değerleri ve ilkeleri doğrultusundaki siyaseti hayata geçirecek DOĞRU kadroların yer aldığı yeni bir ittifak yanında yer alarak YOKları VAR, VARları yok etmesidir. Böylece bacalar tüterek yoksulluk, hortumlar kesilerek yolsuzluk ve özgürlükler sağlanarak yasaklar bitecektir. DOĞRUsu bu.

Halkımızın refah ve huzur içerisinde yaşamasını temin etmek DOĞRU PARTİ olarak tek gerçeğimizdir. İktidarımız da kimsesizlerin kimsesi, garip gurabanın sesi, hırsız ve arsızların korkulu rüyası, üretim ekonomisinin temsilcisi, tarımsal faaliyetlerin öncüsü, eğitim ve sağlığın düzelticisi, dini ve milli hassasiyetlerin koruyucusu hülasa, T.C. devletinin tüm değerlerinin bekçisi olacağımızdır.          7.Kasım.2022

Selam ve Saygılarımla
Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN