Yapıcı'nın 'İnsan Ve Çevre-İslam Ve Çevre' Kitabı İngilizce Olarak Yayınlandı

İlimiz tarihi, kültürü ve değerli şahsiyetlerle ilgili çok sayıda esere imza atan araştırmacı-yazar Süleyman Yapıcı'nın 13. eseri 'ISLAM and ENVIRONMENT' adıyla İngilizce olarak yayınlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Süleyman Yapıcı’nın daha önce yayınlanmış ve ilk baskısı 2011, ikinci baskısı 2015 yılında yapılan “İnsan ve Çevre - İslam ve Çevre” adlı kitabı “ISLAM and ENVIRONMENT / İslam ve Çevre” ismiyle İngilizce olarak da yayımlandı.

Yayınlandığı yıllarda alanında bir ilk olan bu eser, “ISLAM and ENVIRONMENT” ismiyle ve İngilizce olarak alanında yayınlanan ilk olma özelliğini taşımakta.

Eser, İngiltere’de doktorasını tamamlayan ve uzun yıllar yurt dışında üniversite ve özel sektörlerde görev yapan Prof. Dr. Turgay Pekdemir tarafından İngilizce’ye çevrildi.
Kendi sahasında ilk defa İngilizce olarak yayınlanan bu eser ile ilgili bilgiler veren kitabın yazarı

Yapıcı şunları söyledi:
“Birinci Baskısı 2011, İkinci Baskısı 2015 yılında yayınlanan “İslam ve Çevre-İnsan ve Çevre” adlı kitabım; son gelişmeler göz önünde bulundurularak revize edilmiş ve genişletilmiş versiyonu olarak “ISLAM and ENVIRONMENT / İslam ve Çevre” ismiyle İngilizce olarak yayımlandı.
Bu çalışmanın temeli yılında Sivrice Lisesi’nde öğretmen olarak görev yaptığım 1989-1992 yıllarında Milli Eğitim bakanlığı tarafında açılan “Çevre” konulu makale yarışması ile atıldı. “İslam ve Çevre İnsan ve Çevre” adıyla dereceye giren bu makalem Bakanlık tarafından da ödüllendirildi.
Bu çalışma yeniden gözden geçirilerek 2011 yılında kitap olarak yayımlandı. Daha sonra 2015 yılında ise ikinci baskısı yapıldı.  

Özellikle çevre bilincinin daha çok geliştiği, sıfır atık projeleriyle desteklendiği ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası birçok kuruluşun dikkat çektiği, önlemler alınmadığı takdirde insanlık ve dünyamız için birçok tehlike ve olumsuzlukla karşı karşıya kalacağımız çevre gibi bir konuyu İngilizce olarak gündeme taşıyan bu eserimizin, yetkililer tarafından da yeteri derecede incelenmesi ve uyarılara dikkat kesilerek adım atmalarını arzu ediyorum.

Bu eserin İngilizce’ye çevrilmesi teklifi Sayın Turgay Pekdemir’den geldi. Kitap yeniden gözden geçirilip son gelişmeler göz önünde bulundurularak revize edilmiş ve genişletilmiş versiyonu olarak “ISLAM and ENVIRONMENT” ismiyle yayın hayatına girmiş oldu.
Türkçe olarak basıldığı yıllarda kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyan bu eser, şimdi de İngilizce olarak kendi alanında yayımlanan ilk eser olma özelliğini taşımaktadır.”
Yapıcı, Bu eserin İngilizce olarak basılmasın gayesi şöyle açıkladı:

“Bildiğiniz gibi İnsan, çevresiyle birlikte var olmuştur, varlığını sürdürmüştür ve sürdürmeye de devam edecektir. Kur'an'ın ortaya koyduğu çevre anlayışının temeli, tüm canlı ve cansız varlıklar Allah tarafından yaratılmıştır. Bu dünya “halife” olarak yaratılan biz insanlara emanet edilmiştir. Biz de bu emanete sahip çıkmak zorundayız.

İslam’a göre; insanın doğayı ve doğadaki canlıları istediği gibi kullanmasını değil, tam tersine sorumluluk bilinciyle ve israf etmeden kullanmasını gerektirir.

Kitabımızın temel konularını oluşturan ekoloji, çevre kirliliği, çevre sorunları, ağaç ve ormanın önemi, çevre temizliği ve sağlığı, toprak-su-hava-görsel-gürültü kirliliği, hayvan hakları ve koruması, dünya kaynaklarının israf edilmemesi gibi konularda İslam’ın çevre sorunlarına bakış açısı, yaklaşımı ve çözüm önerilerini İngilizce olarak yayımlanan bu eserle tüm dünyaya anlatmış olacağız.

Bu eseri yeniden gözden geçirerek İngilizce çevirisini yapan Sayın Prof. Dr. Turgay Pekdemir’e, 132 sayfa ve roman boyu olarak basımını gerçekleştiren Sistem Ofset adına Sayın Muzaffer Tuncer’e teşekkür ediyorum.”

Süleyman Yapıcı’nın “ISLAM and ENVIRONMENT” adlı İngilizce kitabı, yazarın kendisinden temin edilebilir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN