YSK Başkanı Yener Duyurdu!

YSK Başkanı Ahmet Yener, kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Yener, ikinci turun sonuçlarının 14 Mayıs'taki seçimlere göre daha erkenden sonuçlanabileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türkiye'de milyonlarca seçmen beş yıl süreyle görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek için ilk kez ikinci turda oy kullanmak için saat 08:00 itibariyle sandık başına gitti. 28 Mayıs seçimleri için 81 ilde, 191 bin 884 sandık kuruldu. Bu sandıklarda, 18 yaşını dolduran 47 bin 523 seçmenin katılımı ile beraber toplam 60 milyon 769 bin 268 kişi oy kullanacak. Yurdun dört bir yanında kurulan sandıklarda oyunu kullanana vatandaşların katılımı yoğun olduğu görüldü.

YSK Başkanı Ahmet Yener de oyunu kullandı. Daha sonrasında kameraların karşısına geçen Yener, önemli açıklamalarda bulundu. Yener, ilk turda olduğu gibi vatandaşların yoğun ilgi göstediğini söyledi.

"TÜRK DEMOKRASİSİNE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Yener'in açıklamalarından satır başları:

28 Mayıs Pazar günü ikinci turu gerçekleştirmekteyiz. İlk turdaki gibi vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermekte. Sonuçların Türk milletine ve demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar sıkıntısız devam etmekte.

"SONUÇLAR DAHA HIZLI ALINACAK"

14 Mayıs’taki seçimlerde adaylarımız ve siyasi partilerin katıldığı seçimlerdi bunda sadece cumhurbaşkanlığı adayları yarıştığı için sonuçların daha hızlı alınacağını düşünmekteyiz. Yayın yasağının hangi saatte kalkacağını kurul değerlendirecek.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN