'4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' Kapsamında Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne Ziyaret

Sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve sağlık ihtiyaçlarının en iyi koşullarda karşılandığı Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü yaklaşırken ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç ve Elazığ Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Cazim Bulut ile birlikte hayvan hastanesinde bakımları sürdürülen can dostlarımızı ziyaret ettiler.

BAŞKAN YARDIMCISI PİRİNÇCİ, İNCELEMELERİN ARDINDAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

“KÜÇÜK DOSTLARIMIZIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR”

Barınakta incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, sayıları günlük olarak değişen yüzlerce hayvanın son derece temiz ve titiz bir şekilde bakımlarının sürdürüldüğünü belirterek bugüne kadar 21 bine yakın hayvanın tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılıp tekrar doğaya bırakıldığını aktardı.

Özellikle yasaklı ırklarında misafir edildiğini belirten Pirinçci, bu ırkların diğer hayvanlar gibi tekrar doğaya bırakılmadığını, tesiste bakımlarının sürdürüldüğünü ifade etti. “Yerden ısıtmalı barınağımızda adeta beş yıldızlı otel konforunda, veteriner hekimler eşliğinde bakmaya devam ettiğimiz can dostlarımızın her türlü tedavilerinin yerinde ve özenle yapıyoruz diyen Pirinçci, Elazığ Belediyesi olarak bu konuda gösterdikleri hassasiyetin devam edeceğini belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç ise Elâzığ Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerle birçok ilden önde olduğunu kaydetti. Bölgedeki sokak havanlarının gerekli bakımdan geçirildiğini aktaran Kılıç, doğadan alınan hayvanların koordineli bir şekilde bakıma tabii tutulduğunu ve gerekli sahiplendirmelerin yapıldığını aktardı. Hayvanların gerek beslenmeleri gerek sahiplendirilmeleri açısından Elâzığ belediyesi ile diğer paydaşların titizlikle çalıştığını kaydeden Kılıç, hayvansever vatandaşlarımızın da bu anlamda çok duyarlı olduklarını kaydetti.

Hayvanların hijyen ve konfor açısından son derece duyarlı bir tesiste bakıldığını aktaran Elazığ Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Cazim Bulut da Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kısırlaştırma ve diğer tedavilerle birlikte hayvan popülasyonu açısından çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına teşekkür ettiklerini kaydetti.

Özellikle sürü içgüdüsüyle hareket eden sokak hayvanların istenmeyen durumlarla karşı karşıya bıraktığını ifade eden Bulut, Elazığ Belediyesi’nin bu durumla gayet başarılı mücadele ettiğini ve gerekli dengenin olması gerektiği gibi ilerletildiğini aktardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN