Başkent'te Peynirli Ekmek Günü!

Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ergün 17 Eylül'de düzenleyecekleri Peynirli Ekmek gününe Ankara ve çevre illerde yaşayan tüm Elazığlıları beklediklerini ifade etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

17 Eylül Pazar günü Ankara’da Elazığ rüzgarı esecek. Ankara Elazığ Kültür Derneği ev sahipliğinde Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Peynirli Ekmek günü düzenlenecek. Elazığ Belediyesi kürsübaşı ve folklor ekibinin türküleri ve gösterileriyle katılacağı bu özel güne dernek başkanı Mehmet Ergün tüm Elazığlıları davet etti. Ergün “17 Eylül Pazar günü peynirli ekmek günü düzenleyeceğiz.

başkanımızla görüştüm sağ olsun kürsübaşı ve folklor ekibini Elazığ’dan gönderecek.
Kahramankazan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destekleriyle büyük bir piknik alanları var orada etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. En az 3 dört bin kişinin katılım sağlayacağını düşünüyoruz. Davul klarnet ve folklor eşliğinde güzel bir şölen havasında İnşallah geçecektir. Elazığ’dan fırıncı arkadaşlarımız gelecek.

Ankara’da kendi fırınımız var. Sıcak bir şekilde peynirli ekmek yapmış olacaklar. Yöresel ürünlerimizin satılacağı stantlarımız olacak. Orta yaş üstü hemşerilerimiz iyi hatırlar. Bizim eskiden bu mevsimde kavurma yapardık. Bu yıl kavurma da koyacağız.

Elazığ’dan getirttikleri ürünleri peynirli ekmek gününde stantlarımızda aradıkları her şeyi bulacaklar” diye konuştu.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN