Değişim Mutlak Şart

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, 21 yıldır aralıksız ülkemizi tek başına yöneten!  AKP iktidarının seçim beyannamesinde neler var diye merak edip okudum. Gördüğüm şey yalan ve dolan. İktidar sanki kendisi değil başkası imiş gibi komik bir anlayışı ifade ediyor. Bu hususların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sosyal, siyasal ve ekonomik kazanımlar sağladığını söylüyor. Oysa hepinizin bildiği üzere Cumhuriyet kazanımlarımızın tamamını satan kendisi, yargı-yürütme ve yasamayı işlevsel hale getiren kendisi, halkı yoksulluk, açlık ve sefalete mahkum eden kendisi, ülkenin uyuşturucu ve kaçakçılık merkezi haline geldiğini gösteren GRİ listeye alınmasının sorumlusu kendisi… Bunlar mı kazanım. Adaletin işlemediği bir ülke yaratacaksın, kadın hakları, özgürlükler konusunda ayrılıkçı parçalayıcı zihniyetle bir ve beraber olacaksın. Sonra da ben kazanımları arttırdım diyeceksin. Yine yalan. İttifak partnerlerinin tamamı, kırıntısı kalan kazanımları da yok edeceklerini her fırsatta dile getiriyor. Sessiz kalarak kabullenen yine sen.

Sağlık ve eğitimde yaşanan çöküşü başarı olarak yutturmaya çalışıyor. Ancak, çocuklarımızı imam hatiplere mecbur eden bir uygulama ile özel okullara, devlet hastanelerinden 6 ay sonrasına ancak randevu alan vatandaşları özel hastanelere yönlendiren kim? Ben miyim? Sonuç eğitim ve sağlık sadece parası olanlar için.

Teröre bulaşmış kişilere listelerinde yer vereceksin, FETÖ yandaşlarını yanından ayırmayacaksın, devletin mafya devleti haline getirilmesine göz yumacaksın, sonra da içte ve dışta terörle mücadele edeceğini söyleyeceksin. İnanırsan!

Ülkemizde aile bütünlüğünü bozan ekonomik açmazlar sonucu intihar, boşanma ve suç işleme oranlarında artışa sebep olacaksın, aile bütünlüğünü bozma anlayışı içerisindeki partilerin temsilcilerini listelerine alacaksın, sonra da  aile yapısını güçlendireceğini vaat edeceksin. İnsaf yahu.

Çalınan sorularla gençlerin geleceğini, ümitlerini ve hayallerinin yok edilmesine göz yumacaksın, bedava internet imkanı sağlayacağını söyleyen sen üniversiteleri kapatmayı çözüm olarak göreceksin  şimdi de doğalgaz ve petrol gelirlerinden maddi katkı sağlayacağını söyleyeceksin. Hangi gaz, hangi petrol geliri! Hep yalan.

Çalışan ve emekli vatandaşları enflasyon altında ezdiren sen bu kesimin refah düzeyini arttıracağını söylüyorsun. Elini tutan mı var. Neden yapmıyorsun. Kamuya alımlarda mülakatı kaldıracağını söyleyen sen bugüne kadar mülakatta elenen insanların hakkını nasıl ödeyeceksin. Kul hakkı yediniz sayın Erdoğan.

21 yıllık iktidarlarında 8 imar affı yapmakla övünen, bugün imar affı mı olur, biz imar affını katalog suçlar içerisine  alacağız diyen sen, imar affı suçsa suçlu olduğunuzu ifşa eden yine sen. 197 kez değiştirdiğin Kamu İhale  Kanunu uluslararası norm ve standartlara uyumlu olacak şekilde güncelleyeceğiz diyen yine sen. Toprak altında kalanların ve şehitlerimizin vebali ile halktan alıp saray ve eşrafına aktardığın bedellerin vebali nişane olarak senin yakanda.  

Tüm bu vaatlerin inanılacak bir tarafı yok, inanmak istediğim tek şey halktan alınıp yandaş/paydaşlara aktarılan kaynakların halka iade edileceği, yolsuzluk ve rüşvetin sonlandırılacağı hususlarıdır. O da Erdoğan’ın beyannamesinde YOK.

Değerli vatandaşlar, halkımız geçim ve sorunlarını çözme, AKP ise sebep olduğu sorunları ben çözerim yalanlarıyla oy toplama derdinde. Havada uçuşan yalanlar bir türlü yere inemiyor. Haklarına el uzatılan halkın inanması bekleniyor. Türkiye bu iktidar yönetimi ile asla rahat ve huzuru bulamaz. Matematikte 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55…… Fibionacci serisinin özelliği her sayının kendinden önceki iki sayının toplamı olduğudur. Hayatta böyle değil mi? önceki olaylar geleceğin ne olduğunu göstermiyor mu? Yeter ki bakan değil gören göz olun. 

Demem o ki vaatlerde bulunan Erdoğan’ın geçmiş olaylarına gören göz olarak bakarsanız geleceği merak etmez ne olacağını görürsünüz. Nedir görülen ülkeyi yönetmede başarısız olan bir Erdoğan. İşte tam da bu nedenle toplumun rahatlaması için değişim şart. Hatta mutlak şarttır.        Selam ve saygılarımla                                

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN