Elazığ Basın Müzesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Açılıyor

Elazığ Basın Müzesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Açılıyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

TARİH VE MEDENİYETLER MERKEZİ HARPUT, YEPYENİ BİR DEĞER KAZANIYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ kapsamında hayata geçirilen Elazığ Basın Müzesi, ziyarete açılıyor.

Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağir Müftü Konağı, Basın Müzesi olarak şehrin kültür ve turizm yaşamına kazandırılıyor. Basın Müzesi açılışı, 10 Ocak Salı günü saat 13.30’da düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Basın tarihine ışık tutan ve basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı müzede, baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyali sergileniyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, binlerce yıllık tarihiyle, Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan kadim şehir Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Şerifoğulları, “Harput’un turizm potansiyeline katkı sağlamak amacı doğrultusunda Müzeler Şehri Elazığ Projemiz kapsamındaki Basın Müzesini şehrimize kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Harput’umuzun tarihi ve kültürel mirasıyla, edebiyatı ve musikisiyle yaşatılması, kısaca yaşayan bir şehir olması adına gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Elazığ’a müzeler şehri kimliği kazandırmayı hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Elazığ’ımızın müzeleriyle de ön plana çıkması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Türk musikisinde istisnai bir yere sahip olan musikimizin yaşatıldığı Harput Musiki Müzesi’ni şehrimize kazandırdık. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ise Basın Müzemizi ziyarete açacağız. Basın Müzemiz Elazığ’ımız adına çok kıymetli bir kazanımdır. Tarihsel süreçteki gelişim evreleriyle basın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine de önemli kazanımlar sağlayacaktır. Böylesine kıymetli bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN