Elazığ Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sanata Dokunuyor

Elazığımızın güzide meslek liselerinden Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mesleki alandaki başarılı çalışmalarını sportif ve kültürel alanda da devam ettiriyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde  “Sınavsız Hava Sahası” isimli tiyatro gösterileriyle hemşerilerimizin büyük beğenisini kazandılar. 

Yakın zamanda yapılan İlimiz meslek liseleri arası bilgi yarışmasında birinci olan okulumuz sosyal ve kültürel alanda da başarılarını devam ettirmekte. Ayrıca ilimiz halkoyunları yarışmasında da birinci olan okulumuz bu açıdan birincilikleri kimseye kaptırmıyor. 

Başarılı çalışmalarıyla ilimizde en çok öğrencisi olan ve en çok rağbet gören Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini sadece mesleki alanda değil; sosyal, kültürel ve sportif yönden de geliştirmek için çalışan ve bu anlamda ilimiz meslek liseleri arasında öne çıkan bir konumda. Meslek liselerinin bir liseden daha fazlası olduğunu ve bu minvalde öğrencilerini her yönden hayata hazırlamak için çaba sarf eden bu okulumuz çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen: “Sanatın ve zanaatın birlikte yol aldığı bir eğitim sisteminde başarı ve kalite artacaktır düsturuyla öğrencilerimizi her yönden yetiştirmek ve özgüven kazandırmak amacıyla çalışıyoruz.” dedi.
Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sundukları “Sınavsız Hava Sahası” isimli tiyatro oyunu yaşanan toplumsal gerçeklerimiz tiyatro/sahneleme mantığında ele alındı.;

Sınavsız Hava Sahası'' isimli tiyatro çocuklarımız ve gençlerimizin hayatlarının her döneminde bir sınava tabi tutulması ve bu sınavları geçmek için verdikleri mücadele ve akabinde hayattan alabilecekleri dersleri ve keyfi alamamaları ve hayatın manasını okuyacakları kitap ve şiirlerde değil de test kitapları arasında yitiren çocuklarımızın ruhun bir mengenede sıkışması misali sınav girdabına sıkışıp kalmasına isyanı sahnelediler…

Yoğun bir katılımcı tarfından büyük bir ilgi ile izlenen ve memnuniyet uyandıran oyunda; çocuklarımızın hayattan beklentilerini komik ve eğlenceli bir şekilde anlatan, eğlendirirken düşündüren bir muhteşem bir oyunu sahnelediler.

Haber sitemiz adına; Okul Müdürümüz ve değerli yöneticilerini ve şahıslarında emeği geçen öğretmenlerimizi ve değerli öğrencilerimizi tebrik ediyoruz…
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN