Emaneti Geri Alma Zamanı

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bedri Özer, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP'den Elazığ Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

MHP Elazığ İl Teşkilatında yaptığı başvuru sonrası aday adaylığını açıklayan Özer yaptığı açıklamada, yapılan istişareler sonucunda böyle bir karar aldığını dile getirdi.

“UZUN İSTİŞARELER SONUNDA ALINAN BİR KARAR”

Bedri Özer, bilgi ve beceri konusunda iyi bir mühendis olduğunu bunu da Elazığ’a Belediye Başkanı olarak hizmete dönüştürmek istediğini vurgulayarak, açıklamasında şunları kaydetti:

 “Bu kararı alma sürecimizde arkadaşlarımızla fazlasıyla istişare ettik. Malumunuz belediye başkanlığı makamı 3 bacaklı bir yapı; teknik bilgi, yönetimsel beceri ve tecrübe gerektiren bir makamdır. Teknik bilgi ve beceri konusunda kendimi ifade etmek istersem İyi bir mühendis olduğuma inanıyorum birçok başarılı mühendisin yetişmesinde de katkı sağladığımı düşünüyorum. Elazığ belediyesi de dâhil Türkiye’nin hatta dünyanın birçok bölgesinde mezun ettiğimiz başarılı mühendis meslektaşlarımız bulunmaktadır.

“TECRÜBELER HİZMETE DÖNÜŞECEK”

Yönetimsel beceri ile ilgili kendimi ifade etmek istersem mensubu bulunduğum Fırat üniversitesinde birçok görevi ifa ettikten sonra komşu şehrimiz Malatya Turgut Özal Üniversitesinin kuruluşunda önemli roller aldım. Hem rektör yardımcılığı görevini ifa ederken aynı zamanda doğa bilimleri ve mühendislik fakültesinin kurucu dekanlığını da üstlenerek 3 yeni fakülte kurdum. Fırat TGB’de kurduğum yazılım firması MEB ve tüm üniversiteler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun yazılım ihtiyaçlarını gidermektedir.

Tecrübe konusuna gelince yürüttüğüm veya danışmanlık yaparak başarılı bir şekilde tamamladığım projelerin sayısını gerçekten bilmiyorum. Külliyede 12. Kalkınma planı, YÖK’te yapay zeka komisyonu ve geleceğin meslekleri komisyonu başta olmak üzere bir çok komisyon ve kurulda ülkeme hizmet etmeye devam ediyorum.

“BEHÇET SUSMAZ’DAN SONRA SIRA BİZDE”

Milliyetçi hareket partisi 2019 yılında dönemin il başkanı şimdi ki vekilimiz Semih Işıkver’in verdiği ivme ile 10 ilçenin 3 nün belediye başkanlığını almıştır. Elazığ belediye başkanlığını ise az bir oyla kaybetmiştir.

Şimdiki il başkanımız Yunus Bal’ın önderliğinde teşkilatımız uzun aradan sonra Elazığ’da vekil çıkarmış ve gözünü belediye başkanlığını kazanmaya dikmiştir. Bu da beni heyecanlandırmıştır. Aday adayı olmamda en büyük etken budur. Yunus başkanın ve ekibinin hem vekil çıkaran hem de belediyeyi kazanan genç yönetim olarak tarihe geçeceklerine inanıyorum.

Partimizin Yeni Yüzyıl, Lider Türkiye Üretken Belediye sloganımız ile Bu süreçte sizlerden göreceğim destek, bana güç verecektir. Değerli büyüğüm, dürüstlüğü halen göğsümüzü kabartan eski belediye başkanımız Behçet Susmaz dan sonra tam 30 yıldır belediye başkanlığını alamadık. Ancak artık emaneti alma vakti gelmiştir. Şimdiden hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.”  diye konuştu.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN