Gün Birlik Olma Yardımlaşma Günü

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da adeta seferberlik ilan edildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, kurumlar ve özel kuruluşlar seferber olarak depremin yaralarının sarılması için harekete geçti. Kurumların yaptıkları çağrıya Elazığlı vatandaşlar da destek vererek deprem bölgelerine  yardım malzemeleri gönderildi.

YARDIMLAR ULAŞIYOR

Deprem önce Pazarcık’ta 7,7 ardında Elbistan’da 7,6 ile vurdu. Depremin ardından Türkiye genelinde Bakanlıklar, Türk Kızılay’ı, AFAD, UMKE gibi kurumların yanı sıra belediyeler, özel kuruluşlar ve vatandaşlar seferber olarak depremin yaralarının sarılması için harekete geçti. Deprem bölgesinde yaşayanların mağdur olmaması için çok sayıda araç, teçhizat ve ekip bölgeye sevk edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, barınma konusuyla ilgili çadır, yatak, yastık, çarşaf seti, battaniye, mutfak seti gibi ihtiyaçların da hızlı şekilde bölgeye sevk edildiğini aktardı.

ELAZIĞ VALİLİĞİ YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Elazığ Valiliği, depremzedeler için yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Valilik Afet bölgelerine gönderilmek üzere güncel ihtiyaç listesini paylaştı. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Afet bölgesine bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız bağışlarını ikamet ettikleri il ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, kaymakamlıklara, valiliklere teslim etmeleri arz etmektedir. İl ve ilçelerde toplanan ayni bağışların valiliğimiz ve AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan bölgelere sevki sağlanacaktır.

BAŞKAN ŞERİFOĞULARI’NIN ÇAĞRISINA ELAZIĞLI VATANDAŞLARDAN DESTEK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları geçtiğimiz güm, “Vakit birlik olma vakti” diyerek Elazığlı vatandaşları depremden etkilenen illere gıda, ısınma ve giyim yardımında bulunmaya davet etmişti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yardım kampanyasına da Elazığlı vatandaşlar destek verdi. Elazığ Belediyesi koordinasyonunda Fuar Alanı ve Kongre Merkezi, Doğukent Hayır Çarşısı olmak üzere iki toplanma noktalarına teslim edilen giyecek, gıda ve ısıtıcı yardımları ile birlikte 14 araçlık malzeme Malatya’ya ulaştırıldı. Başkan Şerifoğulları gönderilen yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Kardeş şehrimiz Malatya’mızdaki vatandaşlarımıza giyecek, gıda ve ısıtıcı yardımlarımızı ulaştırmak üzere 14 aracımızı yola çıkardık.” dedi.

ETSO YARDIM TIRLARI HAZIRLADI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Meclis Başkanı Sedat Karataş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri, deprem bölgesine yapılacak yardımlar için olağanüstü toplandı. Deprem sürecinde yaşanan bütün olumsuzlukların görüşüldüğü toplantıda; deprem bölgeleri için ihtiyaç dahilindeki bütün yardımların Elazığ TSO Hizmet Binası önünde kaldırılacak yardım tırlarıyla bölgeye ulaştırılacak.

PTT'DEN ÜCRETSİZ TAŞIMA

PTT, acil ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgelerine ücretsiz bir şekilde gönderileceğini duyurdu. PTT; elektrikli ısıtıcı, powerbank, yorgan, yastık, uyku tulumu, su ısıtıcısı, çay, kahve, konserve, kuru gıda, tava, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, çocuk maması, kişisel temizlik ve hijyen malzemesi, bebek bezi ve kışlık giyecek gibi acil ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine göndermek isteyen vatandaşların en yakın PTT şubesine giderek ücretsiz bir şekilde gönderebileceğini duyurdu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN MALATYAYA SICAK YEMEK

Fırat Üniversitesi tarafından ise depremlerden etkilenen Malatya’ya 24 saat içerisinde 3 ayrı seferle 10.500 kişilik sıcak yemek gönderildi. Meydana gelen depremlerin ardından harekete geçen Fırat Üniversitesi Rektörlüğü komşu şehrimiz Malatya’daki depremzedelere destek olmak amacıyla sıcak yemek hazırlığına başladı. Üniversite tarafından düzenli olarak Malatya’ya sıcak yemek gönderimi devam edecek.

FÜ’DEN BİR YARDIM KAMPANYASI DAHA

Fırat Üniversitesi tarafından aynı zamanda bir yardım kampanyası da başlatıldı. İlk etapta “Acil Battaniye Yardımı” kampanyası gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda “Acil Koduyla” battaniyeler toplanarak Elazığ Valiliği’ne teslim edildi. Ayrıca Üniversite tarafından; ekmek, su, hazır gıda, giyecek, bebek bezi, hijyen malzemesi vb. malzemelerin de toplanmasına devam ediliyor.

BİR YARDIM DA İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerinden oluşan ekip Adıyaman’da çalışmalara katılmak üzere deprem bölgesine gitti.

Deprem bölgesine yardıma gönderilmek üzere Elazığ İl Müftülüğünde ekip oluşturuldu. Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerinden oluşan ekip Adıyaman’da çalışmalara katılmak ve manevi rehberlik desteği vermek üzere deprem bölgesine gitti.

TÜM TÜRKİYE TEK VÜCUT OLURSA İNŞALLAH YARALARIMIZI ÖYLE SARARIZ

Vatandaşları sükûnete davet eden Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ahmet Gül ve Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse ise , deprem bölgesine herkesin elinden gelen desteği sağlaması gerektiğini söylediler. Elazığlıların elinden gelen desteği vermesi gerektiğini belirten Gül, “Devletimiz tüm gücüyle seferber oldu. Orada öncelik enkaz altında kalan vatandaşlarımızın. Orada milyonlarca insan şu anda sokakta. Kışın en zor şartlarını yaşıyoruz. Biz burada rahat edemiyoruz. İnsanı bir durum, vicdani bir durum. İnsanların orada olduğunu düşününce burada kendini rahat hisseden zaten vicdansızdır. Tüm Türkiye tek vücut olursa inşallah yaralarımızı öyle sararız.” dedi

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse de, “Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapıyoruz. Bizde vatandaşlarımıza tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen evde en az 1 battaniye, 1 ekmek, 1 kek yapabiliriz. Bizim Elazığlıların vicdani görevidir bu. Biz o kardeşlerimize destek olacağız” dedi.

JANDARMA EKİPLERİ, ÇADIRLAR KURUYOR

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Malatya’ya destek için gitti. Mehmetçik, kar ve yağmurun etkili olduğu şehirde Malatya Büyükşehir Belediyesi Meydanı ve Battalgazi Yaşam Merkezi bölgesine çadırlar kurmaya başladı.

TÜM ÜLKELER TEYAKKUZDA

Dünya ülkelerinden destek geliyor. Türkiye, uluslararası yardım çağrısını da içeren dördüncü seviye alarm durumuna geçtiğini duyurmuştu. İlk yardım bildiren ülkeler İsrail, ABD, Azerbaycan ve İran oldu. Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’da üst düzey isimler açıklamalarda bulunarak yardım göndermeye hazır olduklarını duyurdu.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN