İliç'ten Sonra Alacakaya

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madenciliğe ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 4 işçi sapasağlam olarak kurtarıldı…

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan krom madeninde meydana gelen göçüğün altında kalan 4 işçi sapasağlam kurtarıldı…

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madenciliğe ait krom madeninde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çökme meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanları ile çıkarken, 3 işçi de UMKE ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulunduğu yerden çıkarılıp hastanelerde tedavi altına alındı.

4 İŞÇİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Olay,  Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik’e ait krom üretimi yapılan maden ocağında meydana geldi. Krom çıkartılan maden ocağında henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanları ile çıkarken, 2 işçi de UMKE ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulunduğu yerden çıkarılıp ambulansa alındı. Göçük altında kalan Yunus Aygün isimli işçi ise uzun kurtarma çalışmaları sonunda bulunduğu yerden sağ olarak çıkarıldı.

ŞERİFOĞULLARI İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Alacakaya İlçesi Kayaönü Karaceşme mevkisinde özel bir krom madeni işletmesinde meydana gelen göçük kazasında yaralı olarak kurtarılan ve Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan madenci işçileri ve ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN