Kapatma Çözüm mü?

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, 1999 depreminde, askerlerimiz başta olmak üzere milletimizin tamamının adeta seferberlik anlayışı ile bir gün içerisinde olay mahallinde çalışmalara başladıkları, günümüz iktidarının ise 6.Şubat günü 10 ilimizde yıkıcı etkileri olan deprem alanlarına koordinasyon eksikliği nedeniyle ilk iki gün etkili bir müdahalede bulunamadığı milletimizin malumudur. Durum böyle olmasına rağmen 1999 depreminde muhalefette olan günümüz iktidar yöneticilerinin söylediklerinin on katını bugün ülkemize yaşatmaları oldukça manidar değil mi? 
Bu yıkıcı depremde iktidar yanlısı bir firmanın  “cennetin bahçesi” sloganıyla sattığı rezidans, bine yakın Hataylı vatandaşımıza mezar oldu. Hatay ilimizde olduğu gibi diğer iller de vatandaşlarımız hala toprak altında. Felaketin ilk günlerinde alanda olmayan başta askerlerimiz olmak üzere tüm kurtarma ekiplerinin ancak üçüncü gün itibarı ile etkin çalışmalara başlamalarının en temel nedeni, bize göre; kesinlikle koordinasyon eksikliği ve kurtarma faaliyetlerinde ki yetki karmaşasıdır. 
Biz bu kargaşaların yaşanmaması için 2020 yılından beri “DEPREM ve DOĞAL AFETLER” Bakanlığının kurulması ve deprem vergilerinin sadece bu amaç doğrultusunda kullanılmak üzere Bakanlık uhdesinde kurulacak fonda toplanmasını öneriyoruz. Bu önerimiz dikkate alınsaydı koordinasyonun etkinliği yanında günümüzde bu amaçla toplanan yaklaşık 40 milyar dolar para başka amaçlar için kullanılamazdı. 
Değerli vatandaşlar, Arama, kurtarma, iaşe ve ikame çalışmalarının devam ettiği günümüzde depremzedelerin durumlarını iyileştirici kararlar elbette anlaşılabilir ancak, Türkiye’deki öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi gerekçesi ile tüm üniversitelerin kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi kararı anlaşılabilir olmaktan uzaktır. Çünkü ; Öğrencilerin tamamı yurtlarda kalmadığı gibi bu gerekçeyi karşılayacak kurumlara ait misafirhaneler ve oteller varken böyle bir kararın akıl ve bilimden uzaklaşmanın dışında bir izahı olamaz. 
Başka bir amaç yok ise, Ülkemiz geleceği olan gençlerimizin eğitim ve öğretimlerine engel olunmaması için iktidar yönetimini, DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak derhal bu karardan vazgeçmeye davet ediyoruz. Çünkü; Üniversitelerimizin kapatılması kararı çözüm olamaz.              Selam ve saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN