Öğrencilerin Sorunları Çözüme Kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e özel öğretim kurumları ile ilgili ilettikleri birçok sorunun yeni yönetmenlik ile çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurs Der Başkanı Veli Aksu, üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlandı.

“ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK YAPIYA GELDİK”

Yeni yönetmenlik ile ilgili sorunların çözüme kavuştuğunu belirten Kurs Der Başkanı Veli Aksu, “Özel Öğretim Kurumları ile ilgili çok sayıda problemlerimiz vardı. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap veremeyecek şekilde 5580 sayılı özel eğitim yasasında ciddi eksiklikler vardı. Biz bunlar için çok sayıda çalışma ve dosya sunduk. Bu sunduğumuz dosyalarımız içinde Özel Öğretim kurslarının birçok problemlerini çözecek nitelikteydi. Burada özel eğitim kursları önceden tek ders, bir birim grubundan verme yetkisine sahipti. Bunun uygulanabilir yönü yoktu. Biz özel eğitim kurslarını fen bilimler ve sosyal bilgiler olmak üzere 2 birim grubu şeklinde değişim yaptık. Fen bilimleri grubunda Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya ve biyoloji olmak üzere 5 dersi içeren yani sayısal öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir yapıya getirmiştik.” diye kaydetti.

“YÖNETMELİK DEĞİŞTİ LEGAL HALE GELDİ”
Yeni yönetmenlik ile üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü ifade eden Aksu, “Üniversiteye hazırlık veya okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerin problemleri çözüldü. Ancak kanunen 2017 yılında etüt merkezleri adı altında verilen kurslar kanunen kapatıldı. Bu öğrencilerimizin sosyal etkinlikler, akademik başarı ve sınava hazırlık bakımından ihtiyaçları karşılanamaz hale geldi. Bunlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımıza öneri içeren dosyamızı sunduk. Ve bir ay önce aldığımız bilgide önerimizin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından olumlu karşılandığı ve bunlarla ilgili çalışma yapılacağı ifade edildi. Burada ortaokul öğrencilerimizin bu problemi dün itibari ile yönetmelikte değişilerek legal hale getirildi. Artık bir üst okulun sınavlarına veya takviye kurslarımız özel öğretim kursları Sosyal Etkinlik ve Geliştirme Merkezi (SEGEM) adı altında verilecek. Bunun dışında hangi adlarla olursa olsun akademik başarı, okula takviye kursları veya sınava hazırlık kursu hiçbir kurs tarafından verilemeyecek. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Özel Eğitim Kurslarının çok büyük problemlerini çözmüş oldu. Bundan sonra kurslarımız dershane sistemi dediğimiz sisteme getirilmiş oldu.” dedi.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN