'SANDIKLARI PATLATACAĞIZ'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Elazığ 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada,' Milli görüşün yeniden refah sancağını, en yüksek burçlara dikmeyi hedeflediğini belirterek, '2023 seçimlerinde Sandıkları patlatacağız' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Partisinin il kongresine katılmak üzere Elazığ'a geldi.

Erbakan, partisinin Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Elazığ 2. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Fatih Erbakan; “Milli görüşle yönetilmediğimiz için aç kalıyoruz, işsiz kalıyoruz, borca esir oluyoruz bu felaketler başımıza geliyor." diye konuştu.

“MEDYA DESTEĞİ OLMADAN BÜYÜYORUZ”

Fatih Erbakan, “Geçtiğimiz ay 6 Kasım’da yine Ankara’da aynı salon da kendi rekorumuzu kırarak, bu defa 65 bin insanın katılımı ile 2.büyük kongremizi yaptık. Dış güçlerin desteği olmadan, iktidar gücü olmadan, hazine yardımı olmadan, medya gücü olmadan, holding patronları olmadan işte bu muazzam bereketi görüyoruz. Bizim büyük kongrelerimiz bunun bir göstergesidir. 300 bin üyenin kayıt edilmesi bunun bir göstergesidir.” dedi.

"MİLLİ GÖRÜŞÜ YENİDEN İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ"

Erbakan; "Biz tarih boyunca bütün büyük zaferlerimizi imanla kazandık. Şimdi pek çoklarını hayrete düşüren bu iki büyük şahlanışın üzerine, 3. Büyük şahlarımızı inşallah 2023 seçimlerinde yapacağız. Sandıkları patlatacağız, Milli görüşü yeniden refaha iktidara taşıyacağız" diye konuştu.

ELAZIĞ İLE BÜYÜK BAHTİYARLIK DUYUYORUZ

Elazığ'ın Yeniden Refah partisine vermiş oldukları destekleri aktaran Erbakan;  "Elazığ, Erbakan hocamızın milli görüşünü nasıl bağrına bastığını en zor zamanda vermiş olduğu desteklerini gördüğümüz zaman diyoruz ki en büyük varlık Elazığlı milli görüşçü MKYK üyelerimize ait bundan dolayı da büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Tabi bütün bu çalışmalar gayretli bir şekilde sürdürülüyor. Peki, neden bu çalışmalara ve gayreti gösteriyoruz çünkü Erbakan hocamızın ifadelerinde olduğu gibi Milli görüşle yönetilmediğimiz için, başımıza felaketler gelmiş de o felaketlerden kurtulmak için bu çalışmaları yapıyoruz." dedi.

8.500 OLAN ASGARİ ÜCRET YİNE AÇLIK SINIRININ ALTINDA

2023 yeni asgari ücret rakamının açlık sınırının altında olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Erbakan, "Açlık sınırı 9 Bin liranın üzerine çıkmıştır. Ocak ayında 8.500 olan asgari ücret ise açlık sınırının altına düşmüştür. Emekli maaşları açlık sınırının yarısından da az, bu demek oluyor ki milyonlarca emekli ise yine açlık sınırının altında kalıyor. Yoksulluk sınırı 26 bin lira olmuş, sonrada evlenin en az 3 tanede çocuk sahibi olun diyorlar.”şeklinde konuştu.

"25 YILDAN BERİ MİLLİ GÖRÜŞLE YÖNETİLMİYORUZ"

Sözlerine devam eden Erbakan, 2021 yılında Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamış olduğu  rakama göre, 11 milyon 362 bin insan gıda yardımı aldığını hatırlatarak, "Necmettin Erbakan hocamız, hiçbir sözünü boşuna söylemezdi. Milli görüşle yönetilmezsek aç kalırız diyordu. İşte görüyoruz 25 seneden beri 97 de 54. Hükümet görevi devir ettiğinden beri,  Milli görüşle yönetilmiyoruz, bunun 20 senesi de Ak Parti iktidarı ile geçti, maalesef milyonlarca insan açlığa mahkûm edildi" dedi.

YUNANİSTAN’IN BÜTÜN İNSANI KADAR BİZİM İŞSİZİMİZ VAR

2022 yılının ilk 11 ayında 17 bin 663 şirket kapandığını aktaran Erbakan; "10 Milyonluk işsizler ordusu Yunanistan nüfusunu geçmiş, Yunanistan’ın bütün insanı kadar bizim işsizimiz var, 1.5 milyon üniversite diplomalı işsiz ve maalesef ne çalışan ne okuyan 15-30 yaş arası gençlerin oranı %33, işte görüyoruz işsizlik böyle bir noktada,  İşsizliğe ek olarak şunu söyleyebilirim. 2022 yılının ilk 8 ayında 60 bin esnaf dükkânını kapattı. Bununda işsizliğe nasıl bir etki yapacağını siz düşünün. Yine 2022’in ilk 11 ayına bakacak olursak 17 bin 663 şirket iflas etmiş. 11 ayda 663 şirket 8 ayda 60 bin esnaf, ne demek istiyorum Erbakan hocamızın milli görüşünün bir kez daha haklı çıktığını ortaya koymak istiyorum. Milli görüşle yönetilmediğimiz için aç kalıyoruz, işsiz kalıyoruz, borca esir oluyoruz bu felaketler başımıza geliyor." Diye konuştu.

LGBT SAPKINLIĞI ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Fatih Erbakan,”Dış güçlerin bir zehri olan LGBT sapkınlığı ülkemizde yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Propagandası yapılıyor, normalleştirilmeye çalışılıyor. Bu insan hakkıdır diye savsatalar ile gençlerimiz zehirletilmeye çalışılıyor. Ahlaki ve manevi erozyon, ayrı zaman da maddi erozyon. “dedi.

BÜTÇE AÇIĞI 659 MİLYAR LİRA OLACAK

Fatih Erbakan,“Neden böyle olmuş;2023 bütçesi 659 milyar lira bütçe açığı yapılacak. Bu sene bütçe açığı 460 milyar liraydı. 2023 yılında bütçe açığı 659 milyar lira olacak. Faiz giderleri 2023’te 565 milyar lira olacak. Bu yıl 329 milyar liraydı. İmtiyazlı holdinglere yapılacak garanti ödemeler 100 milyar lira olacak. 2023 bütçesinde. Bu yıl 70’di.”dedi.

EYT’Lİ İNSANLARIN MALİYETİ YILLIK 101 MİLYAR LİRA

Erbakan,“Yıllardır mağdur ettiler EYT’li  insanları. Aylardır pazarlık yapıyorlar. Şu EYT’lilerin bütün taleplerini karşılasanız yıllık maliyeti 101 milyar lira. Bu yapılmıyor, ama 5 tane holdinge senede 100 milyar lira para ödenecek.”dedi.

2 İTTİFAKIN BİR BİRİNDEN FARKI YOK

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini de ifade eden   Erbakan,“Yıllarca Erbakan hocamıza da aynısı yaptılar. Sağcıysan Adalet Partisine git, solcuysan CHP’ye git. Sağcıysan ANAP’a git, solcuysan SHP’ye git. Şimdi ise yeni sistem de Cumhur ittifakı ve Millet ittfakı var. Bu iki tarafından da temel konular da birbirinden bir farkı yok ki.Az önce söyledim borç faiz ekonomisini uyguluyor değil mi? Mevcut iktidar. Diğer taraftan sayın Kılıçdaroğlu, çözüm olarak ne diyor; ben 500 milyar  dolar daha borç getirecem diyor.  Masadakiler bir tanesi, bir tane genel başkan, ne diyor ben bunları çözerim, bunlar dan daha hızlı borç bulurum. Zaten borç ve faizci olduğu ekonomiden sorumlu bakan olduğu dönemden belli.”dedi.

HA MASA BAŞINDAKİLER HA KASA BAŞINDAKİLER

Fatih Erbakan,“Az önce söylemiştim, ha masa başındakiler ha kasa başındakiler. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Temel konularda bir farkınız yok. Bakınız Dünya Sağlık Örgütü’ne teslimiyet noktasında hepiniz sıraya girdiniz. Sayın Akşener, İYİ Parti iktidarında diyor nakitsiz toplum  projesini hayata geçireceğiz. Nakit para ortadan kalkacak diyor. Bu dış güçlerin projesi.”dedi.

Erbakan'ın konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde, mevcut il başkanı Ömer Ateş güven tazeledi.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN