Son Gün 31 Temmuz

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranlar için süre daralıyor. Uygulamadan yararlanabilmek için ilk ve ikinci taksit tutarlarının 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor. Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde peşin ödeyenler ise indirimden yararlanabilecek.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için başvuru süresi 3 Temmuz'da sona erdi. İlk ve ikinci taksit ödemeleri için 31 Temmuz son gün.

PEŞİN ÖDEYEN İNDİRİMDEN YARARLANACAK

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz'a kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor. Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN