Ulaşıma Zam Yolda

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman önümüzdeki günlerde ulaşıma zam geleceğini bildirerek tam biletlerin 4, öğrenci biletlerinin ise 3.5 liraya çıkacağını söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Kapasitesinin üzerinde yolcu alan minibüsler hakkında konuşan Başkan Toraman; "Türkiye'nin her yerinde belirli saatler haricinde ister istemez oluyor. Mesai bitiş saatlerinde yoğunluk çok oluyor.  Biz vatandaşımızı yolda bırakamayız. Belirli saatlerde denetim ekiplerimizin biraz daha esnek davranmasını rica ediyoruz."dedi.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, minibüs fiyatlarına yapılacak zamlar, TOKİ konutları için ulaşım noktasında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ne gibi çalışmalar yaptıklarını ve minibüslerin kapasitesinin üzerinde yolcu almaları yönündeki şikâyetler konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

TAM 4, ÖĞRENCİ 3.5 TL OLACAK

Minibüslere yapılacak zamlar konusunda kararı aldıklarını ve yazışmaların sonucunu beklediklerini kaydeden Başkan Toraman; "Zam kararı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz kararımızı almışız. Tam Bilet 4 TL, Öğrenci Bilet 3.5 TL ama henüz yürürlüğe girmedi. Biz yazışmalarımızı belediyeye ve valiliğimize gönderdik. Durak başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Toplantının sonucuna göre hareket edeceğiz."dedi.

NE VATANDAŞ NE DE ESNAF MAĞDUR OLMAYACAK

TOKİ konutları konusunda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Şevket Toraman;  "TOKİ konutları için yeterli minibüs sayımız yok ama tabiî ki yeni bir düzenleme çalışmamız olacak. Çünkü şehrimizin dört bir tarafında yenilenmeler var. Biz ne vatandaşı mağdur edeceğiz nede oradaki esnafı.

Mesela bizi arıyorlar gece 11'de işte Yemişlik'e araba yok diye. Yani 1 kişi için minibüs gönderme şansımız yok. Daha standarda girmedi ki oralar. Ama tabiki olacak, bizim artık yeni bir yerleşim alanlarımız oldu.  Belirli saatlerde hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde hizmetlerimiz devam edecek. Ama bunları yaparken de gerek belediyemizle, gerek sahadaki durak başkanlarımızla, oraya hizmet veren esnaflarımızla istişarelerde bulunacağız.

ONLAR OLMAZSA BİZ DE OLMAYIZ

Bununla ilgili çalışmalarımız elbette olacak. Eksiklerimiz varsa bu eksiklerimizi sorunlu durak başkanlarımızla görüşüp çözüme kavuşturacağız inşallah. Hiç kimseyi bizim mağdur etmeye hakkımız yok. Onlar bizim ekmeğimiz. Onlar olmazsa biz olmayız. Biz onların varlığıyla ayakta duruyoruz.

ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK

Vatandaşımızla da ayakta durmaya çalışacağız. Daha önceden TOKİ mi vardı? Doğukent, Aksaraymı vardı? Bu sayı arttıkça oradaki esnafımızın hem yüzü gülecek hem de orada ikamet eden vatandaşlarımızın da yüzü gülecek."ifadelerini kullandı.

BELİRLİ SAATLERDE DENETİMLER ESNETİLMELİ

Kapasitesinin üzerinde yolcu alan minibüsler hakkında da konuşan Başkan Toraman; "Türkiye'nin her yerinde belirli saatler haricinde ister istemez oluyor. Kalkıp bu konuda yalan söylemeye hakkımız yok. O saatler içerisinde denetimlere biraz esnek davranılsa güzel olur. Mesela vatandaş vilayette biniyorsa DSİ'nin orada iniyor. 3 dakikada sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

MİNİBÜS SAYIMIZ YETERLİ

O vatandaşın da işe yetişmesi lazım biz o vatandaşımızı yolda bırakamayız. Belirli saatlerde denetim ekiplerimizin biraz daha esnek davranmasını rica ediyoruz. Hem minibüsçü arkadaşlarımız, hem vatandaşlarımız hem esnafımız mutlu olacak. Hele bu hava şartlarında denetimlerin biraz daha esnek olması lazım. Belirli saatler içerisinde bu vatandaşlarımızı biraz daha kontrollü götürmemiz lazım. Minibüs sayımız yeterli."diye konuştu.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN