YENİ İTTİFAK

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, Demokratik laik cumhuriyetimizin dokusunu değiştiren, temeli Rant-Talan ve borç olan nefret söylemine sahip AKP iktidarı ve koşulsuz destekçileri ile sözde muhalefet yapan millet ittifakı bileşenlerinin yıllardır olaylara seyirci kalması, ülkemiz ve milletimiz geleceği konusunda yetersiz ve beceriksiz olmaları kabul edilebilir değildir. 
Ülkemiz ve milletimizi bu açmazdan çıkarmanın yolunun kurucu değerlerde olduğu anlayışı çerçevesinde “ADALET PARTİSİ, DOĞRU PARTİ, MEMLEKET PARTİSİ VE ZAFER PARTİSİ” sayın Genel Başkanları siyasi sorumlulukları gereği bir araya gelerek ülkenin ihtiyacı olan yeni bir ittifak oluşturma kararı almışlardır. Cumhuriyet tarihimizin en ağır krizlerinin yaşandığı bu vahim tablo karşısında birlikte hareket etme kararı almışlardır.
Siyasi esin kaynağı  Cumhuriyetimizin Kurucu Değerleri ve 1924 Anayasası olan bu ittifakın  temsilciler kurulu 7 Aralık Çarşamba günü Ankara’da toplanacak ve yapılacak program doğrultusunda, parti kurmaylarınca hazırlanan “Ortak mutabakat metni”  Genel Başkanlar ve temsilcilerinin de katılacağı basına açık bir toplantı ile tüm dünyaya ilan edilecektir. Bu ittifakın; ittifak bileşeni partilere, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. İttifakın tek amacı, Anayasamızın ilk 6 maddesini özümseyen, Atatürk ilkelerine ve kurucu değerlere sahip olan herkes ama herkes ile kucaklaşmak ve iktidara koşmaktır.

Sonuç olarak, AKP hükümetlerinin neden olduğu siyasi, hukuki, ekonomik ve güvenlik yıkıntısını, milletimizle birlikte, cumhuriyetin kurucu değerleri kapsamında yeniden düzenleyecek ve milletimize iade edeceğiz. Siyaseti kutuplaştırma ve düşmanlaştırmadan arındırıp, birlik ve kardeşliği tesis edeceğiz. Türkiye, toplumumuzu siyaseten kutuplaştırıp bölen Cumhur ve Millet ittifakları ile onların açık/gizli ortaklarına muhtaç ve mahkûm etmeyeceğiz. 

Türkiye aciz ve çaresiz değildir! Çare olacağına inandığımız bu ittifak ile milletimizin teveccühüne talibiz. Ülkemiz ve milletimizin aydınlık geleceği için hep birlikte olmayı arzu ediyoruz. Milletimizle birlikte;
DOĞRU     hamlelerle,
MEMLEKET     için,
ADALET’i    tesis edip,
ZAFER’e    ulaşacağız. 
Cenabı Allah bizleri milletimize mahcup etmesin.                        

Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı) 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN