Ağır Yük

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun ekonomiye ilişkin genel değerlendirme yaparak, gelişmelere bakarak 'Ağır Yük' diyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar 8.Aralık günü Bakanlar Kurulu toplantısını takiben sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından çıkardığım sonuç milletin refah ve huzurunun bir başka bahara ötelenmiş olduğudur. Basın açıklamasında büyük bir kesimin beklediği asgari ücretin, emekli maaşlarının ne olacağı gibi birçok husus ileri bir tarihe ve ilgililere aktarıldığı anlaşılmıştır. Basın açıklamaların bazılarına bakalım;

Asgari ücret ve emeklilere yapılacak zamlar hakkında çalışıldığını belirtti ancak bir değer açıklamadı. Peki ne olacak dersiniz. Bence ilgililer bir rakam belirleyip açıklayacaklar sayın Cumhurbaşkanı ise bu olmaz biraz daha arttırın diyerek yeni bir algı yaratmaya çalışacaktır. Göreceğiz.
Yatırım, Üretim ve istihdamın sağlanmasına gerekçe olarak yastık altı dövizlerin kullanılması istenerek bu durumda ülkemiz potansiyelinin harekete geçeceği ve hedeflenen refah düzeyine ulaşılacağını belirtmiştir. Sahi belirlenen refah düzeyi nedir? Vatandaş olarak öğrenmek istiyoruz.

Döviz kurunda istikrarı sağlayacaklarını(kur artmaya devam ediyor), fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini çünkü haksız kazanç hırsına kapılırsak evlatlarımıza bir gelecek veremeyeceklerini ifade ettiler. Evlatlarımıza ne gibi bir gelecek verdikleri ortada. AKP İktidarında evlatlarımızın hayalleri çalındı, umutları yok edildi. Bu umutları nasıl yeşerteceksiniz acaba?

Özetle bu açıklama, yirmi yıldır aralıksız ülkemiz yönetimininde bulunan AKP’nin hemen hemen her alanda başarısız olduğunun birinci ağızdan itirafıdır. Ülkemiz yap boz tahtası gibi. Örneğin Hazine ve Maliye Bakanı sayın Nebati TBMM’de 9.Aralık günü bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada daha önce %36.2 olarak ilan edilen yeniden değerleme oranını Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla %25’e indireceklerini açıkladı. Bu ne tutarsızlık anlamak mümkün değil. 

Sonuçta olan millete oluyor. AKP yönetimi ve koşulsuz destekçisi MHP millete zulüm etmektedir. Milleti açlığa, sefalete, çaresizliğe mahkum etmişlerdir. Bu zalimane uygulamalarını her alanda sürdürmeye devam etmektedirler. 
Değerli vatandaşlar, Ülkemizin aydınlık geleceği için bu zulme dur demelisiniz. DOĞRU PARTİ temsilcisi olarak sizlerden talebim; Sırtınıza yük olan bu yönetimi sıra size geldiğinde, elinizi vizdanınıza koyup oylarınızı DOĞRU adresi tercih ederek kullanmanız ve bu ağır yükü sırtınızdan atmanızdır. Aksi durumda bu yükün altında milletçe ezileceğimizi bilmelisiniz.
Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN