Başkan Tunç'dan 'Miraç Kandili' Mesajı...

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, 'Miraç Kandili' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Miraç, Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. 
Miraç, Recep ayının 27. Gecesi, Isra ve Miraç olarak ifade edilen bu ilâhî ikram, bütün beşerî perdelerin kaldırılarak idraklerin ötesinde ve tamamen ilâhî ölçülerle gerçekleşen bir lütuf gecesidir ki, insanın erdem yolculuğundaki yükseliş hikayesidir. 

Bu gece, Peygamberler zincirinin son halkası, Nebiler Nebisi ve Resullar Resulu son peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Yaradanın katına çıkıp, ümmetine müjdelerle döndüğü kutlu ve aydınlık bir kandildir.

Bu gece; Allah’ın (c.c.) İsra Süresi’nde: “Kulunu (Muhammed aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescit-i Aksay’a götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1) diyerek açıkladığı;

Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edildiği, (Beş vakit namaz farz kılındığı,)  Peygamberimize (s.a.v) “Peygamberlerden hiçbiri Sen’den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen’in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!” müjdesi verildiği, Beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği…” (Müslim, İman, 279) müjdesi verildiği gecedir.

Bu kutlu geceyi hakkıyla ihya edebilmeli, ümmetin, milletin huzuru ve güvenliği için dualar etmeliyiz. Unutmamak gerekir ki dua, Rahmet kapılarının açılmasına vesile olan, kardeşlik iklimini getiren, fitne ve nifakın yayılması için çaba sarf eden şer odaklarının da kabusu olan büyük bir nimettir.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve üyelerimiz adına, Türk-İslam aleminin Miraç kandilini tebrik ediyor, insanlığın ve dünyanın ortak huzurunu bozan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı tehdit eden terör, şiddet, ve özellikle savaşın, hasedin ve düşmanlığın yerini barış ve huzur ortamına bırakmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının son bulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.


Mesut TUNÇ
Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN